EXTREM
Alex Benchea
Foto: Facebook

Alex Benchea, primul alpinist nevăzător din România, a cucerit vârful Kilimanjaro (5.895 m)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Marţi, 17 Dec 2019 Sport | Extrem
Alex Benchea este primul alpinist nevăzător din România care a escaladat vârful Kilimanjaro din Africa, de 5895 de metri, la finalul unei expediții începute în 10 decembrie.
Alpinisti
Foto: Digi24.ro

Cunoscutul alpinist american Brad Gobright a murit în urma unei escalade

de Andrei Stan HotNews.ro
Vineri, 29 Nov 2019 Sport | Extrem
Brad Gobright, în vârstă de 31 de ani a decedat în nordul Mexicului, în zona El Potrero Chico, după ce a căzut în gol 300 de m, conform BBC. Însoțitorul sau, Aidan Jacobson, în vârstă de 26 de ani, a căzut pe o distanță mai mică, supraviețuind.
Nirmal Purja
Foto: Facebook

VIDEO Performanță unică în alpinism: Nirmal Purja a cucerit cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri în doar șapte luni

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 29 Oct 2019 Sport | Extrem
Nepalezul Nirmal Purja a revendicat marți un record mondial: ascensiunea în doar 7 luni a 14 munți de peste 8.000 de metri, o realizare care îl propulsează în rândul figurilor marcante ale alpinismului, scrie AFP.
Eduard Klocek
Foto: Facebook/ Edy Klocek

DigiSport: Eduard Klocek a murit în Piatra Craiului în timp ce încerca să salveze o concurentă căzută în prăpastie

de Digisport Digisport.ro
Duminică, 6 Oct 2019 Sport | Extrem
Maratonul Piatra Craiului 2019 a fost marcat de o tragedie! Doi concurenți, o fată și un băiat, au murit sâmbătă după ce au căzut în prăpastie. Una dintre victime este Eduard Klocek, care avea 39 de ani, și care și-a riscat propria-i viață pentru a salva fata. Cei doi au căzut în gol aproape 70 de metri...
Torok Zsolt
Foto: Torok Zsolt / facebook

Monument în Munții Făgăraș, în memoria alpinistului Torok Zsolt

de A.I. HotNews.ro
Joi, 26 Sept 2019 Sport | Extrem
Un monument care reprezintă o pereche de pioleți în formă de inimă va fi ridicat în Munții Făgăraș, chiar în locul unde a căzut alpinistul Torok Zsolt. Până când vremea va permite amplasarea monumentului, în 29 septembrie, va fi amplasată o placă pe care scrie „part of us”.
Torok Zsolt
Foto: Torok Zsolt / facebook

Sicriul cu trupul lui Torok Zsolt, depus la Teatrul de Stat din Arad. Alpinistul, înmormântat marți

de A.I. HotNews.ro
Luni, 19 Aug 2019 Sport | Extrem
Sicriul cu trupul alpinistului Torok Zsolt, care a fost găsit mort în Munții Făgăraș, a fost depus în holul principal al Teatrului de Stat din Arad. Slujba de înmormântare va avea loc marți.
Torok Zsolt
Foto: Torok Zsolt / facebook

Salvamont România, după moartea lui Torok Zsolt: "Crestele munților sunt mai sărace"

de A.I. HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Aug 2019 Sport | Extrem
Reprezentanții Salvamont România au publicat, sâmbătă, pe pagina de Facebook, un mesaj după moartea alpinistului Torok Zsolt, pe care aceștia îl numesc „unul dintre marii alpiniști ai țării, un prieten al Salvamont”.
Alex Gavan
Foto: Alex Gavan

FOTO Alpinistul Alex Găvan a atins cel de-al şaptelea vârf de peste 8000 m, fără oxigen suplimentar - Gasherbrum 2, din Munţii Karakorum

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Luni, 22 Iul 2019 Sport | Extrem
Alpinistul Alex Găvan a atins cel de-al şaptelea vârf de peste 8000 m, fără oxigen suplimentar, Gasherbrum 2, din Munţii Karakorum, ajungând astfel la jumătatea proiectului său de a fi primul român care urcă, fără oxigen suplimentar, pe toate cele 14 vârfuri de peste 8000 de metri din lume. De asemenea, prin această ascensiune, alpinistul trage un semnal de alarmă şi dă startul unei campanii de salvare şi conservare a Aspretelui, considerat cel mai rar peşte din Europa, o specie de peşte-fosilă vie, având o vechime de peste 65 de milioane de ani.
Iulian Rotariu
Foto: Iulian Rotariu / Facebook

Un pompier de la ISU Botoşani va participa la ultramaratonul "The Track" din Australia - El are de parcurs 522 de kilometri

de A.I. HotNews.ro
Vineri, 10 Mai 2019 Sport | Extrem
Pompierul Iulian Rotariu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani va participa între 15 şi 24 mai, la ultramaratonul “The Track” din Australia. În cadrul acestei competiţii cei 43 de concurenţi vor avea de alergat 522 de kilometri în nouă etape.
Paul Georgescu a traversat Canalul Molokai
Foto: worldopenwaterswimmingassociation.com

Înotătorul Paul Georgescu, după ce a traversat Canalul Molokai: "Am făcut un efort de 15 minute ca să pot ieşi din apă, din cauza stâncilor"

de Diana Ene HotNews.ro
Vineri, 19 Apr 2019 Sport | Extrem
Înotătorul Paul Georgescu, care a reuşit să traverseze Canalul Molokai din Hawaii (55,5 km), cu timpul de 13 ore şi 6 minute, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că finalul cursei a fost dramatic întrucât valurile puternice l-au împiedicat timp de 15 minute să urce pe malul stâncos.
Avram Iancu
Foto: Facebook

Ultramaratonul "6633 Arctic Ultra": Avram Iancu a terminat pe locul trei cel mai dur maraton din lume

de Diana Ene HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Mar 2019 Sport | Extrem
Bibliotecarul Avram Iancu, cunoscut după ce a traversat înot Canalului Mânecii şi a parcurs traseul Dunării de la izvoare şi până la vărsare, a încheiat, sâmbătă, pe locul trei, cel mai dur maraton din lume, „6633 Arctic Ultra”, transmite Mediafax.
Bibliotecarul Avram Iancu
Foto: Facebook

Avram Iancu, pe ultima porţiune a ultramaratonului de la Cercul Polar de Nord

de S.A. HotNews.ro
Vineri, 15 Mar 2019 Sport | Extrem
Bibliotecarul Avram Iancu, din Petroşani, a trecut de Gateway, ultimul punct de control al ultramaratonului de la Cercul Polar de Nord "6633 Arctic Ultra", el îndreptându-se vineri spre Tuktoyaktuk, destinaţia finală a sportivilor înscrişi în concurs, anunță Agerpres.
Tibi Useriu, in spital
Foto: Facebook/ Tibi Useriu

Tibi Ușeriu povestește, din spital, cum s-a ales cu degerăturile ce l-au scos din cursa extremă Yukon Arctic Ultra: S-a întâmplat din prostia mea

de V.M. HotNews.ro
Joi, 7 Feb 2019 Sport | Extrem
Ultramaratonistul Tibi Ușeriu a relatat, într-o postare pe Facebook, cum a fost nevoit să abandoneze competiția extremă Yukon Arctic Ultra, după ce a suferit degerături grave la degetele de la picioare. De pe patul de spital, sportivul spune că totul „s-a întâmplat din prostia mea”, povestind că a înghețat în somn, pentru că nu s-a echipat corespunzător și nu a estimat cum trebuie temperatura. „Am încasat o nouă lecție de băgat la cap. Natura trebuie respectată”, afirmă el.
Tibi Useriu
Foto: Facebook

Tibi Ușeriu, scos din cursa extremă Yukon Arctic Ultra din cauza unor degerături

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Luni, 4 Feb 2019 Sport | Extrem
Ultramaratonistul Tibi Ușeriu a fost scos din concurs, luni, de organizatorii competiției extreme Yukon Arctic Ultra după ce a suferit degeraturi la picioare, sportivul urmând să fie transportat la cel mai apropiat spital cu un elicopter.
Paul Georgescu
Foto: Facebook

Paul Georgescu a devenit primul român care a înotat fără costum de protecţie 1.600 de metri în apă îngheţată

de Diana Ene HotNews.ro
Sâmbătă, 2 Feb 2019 Sport | Extrem
Sportivul Paul Georgescu a devenit, sâmbătă, primul român care a înotat fără costum de protecţie 1.600 de metri în apa îngheţată, el încheind cursa desfăşurată într-un bazin exterior din cadrul unui club din Capitală în 22 de minute, 43 de secunde şi 19 sutimi.
Avram Iancu
Foto: Facebook - Avram Iancu

Avram Iancu a anunţat că va participa la Maratonul Arctic Ultra 6633

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Luni, 28 Ian 2019 Sport | Extrem
Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani care a străbătut înot Canalul Mânecii, Dunărea şi Marea Neagră, fără a purta costum de neopren, a anunţat că va participa la Maratonul Arctic Ultra 6633, în cadrul căruia va înfrunta temperaturi de minus 50 grade Celsius şi va alerga pe fluvii îngheţate.
Atleti in stil siberian
Foto: Siberian Times

VIDEO Maraton extrem în Siberia: Participanții au alergat la -52 de grade Celsius

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 9 Ian 2019 Sport | Extrem
Cea mai rece localitate din lume, un sat din nord-estul Rusiei poreclit ”Polul frigului”, a găzduit o cursă de alergare desfășurată la temperaturi mult sub zero grade Celsius, notează Moscow Times.
Avram Iancu
Foto: Facebook - Avram Iancu

Bibliotecarul Avram Iancu a reușit un nou record: a străbătut înot distanța de la Sulina la Istanbul

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Miercuri, 31 Oct 2018 Sport | Extrem
Bibliotecarul Avram Iancu, din Hunedoara, a reușit, miercuri, să ajungă la Istanbul, în Turcia, după ce a parcurs înot cei 680 de kilometri, stabilind, astfel, un nou record, după ce reușise să străbată Dunărea fără costum de neopren.
Laura Mares
Foto: Federatia Romana de Alpinism si Escalada

Alpinism: Laura Mareș, prima româncă pe vârful Ama Dablam (6.812 metri) din Himalaya

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Joi, 25 Oct 2018 Sport | Extrem
Laura Mareș, legitimată la Alpin Club Carpatic din București, divizia Elite Mountaineering, însoțită de Justin Ionescu, antrenor de alpinism și escaladă, a reușit, pe 22 octombrie, la ora 10 dimineața, ascensiunea celui mai înalt punct al muntelui Ama Dablam (6.812 m) din Himalaya (Nepal), fără suport Sherpa și fără utilizarea de oxigen îmbuteliat, conform Federației Române de Alpinism și Escaladă.
Alex Honnold la antrenament
Foto: Facebook

​VIDEO Performanța lui Alex Honnold, singurul om care a escaladat fără asigurare El Capitan, subiectul unui documentar lansat în SUA / „Îmi e frică de moarte, de pericol, de durere. Îmi e frică să vorbesc în public”

de R.M. HotNews.ro
Joi, 4 Oct 2018 Sport | Extrem
În cele din urmă, Alex Honnold, atunci în vârstă de 31 de ani, nu a murit. A reușit să atingă vârful El Capitan, după patru ore de ascensiune pe acest zid de granit din parcul natural Yosemite din California, fără nicio asigurare. Era sâmbătă, 3 iunie 2017, ora 9,28 dimineața, o realizare sportivă care a fascinat lumea cățărătorilor, scrie AFP.

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by