Brad Gobright, în vârstă de 31 de ani a decedat în nordul Mexicului, în zona El Potrero Chico, după ce a căzut în gol 300 de m, conform
BBC. Însoțitorul sau, Aidan Jacobson, în vârstă de 26 de ani, a căzut pe o distanță mai mică, supraviețuind.
Nepalezul Nirmal Purja a revendicat marți un record mondial: ascensiunea în doar 7 luni a 14 munți de peste 8.000 de metri, o realizare care îl propulsează în rândul figurilor marcante ale alpinismului, scrie AFP.
de Digisport Digisport.ro
Maratonul Piatra Craiului 2019 a fost marcat de o tragedie! Doi concurenți, o fată și un băiat, au murit sâmbătă după ce au căzut în prăpastie. Una dintre victime este Eduard Klocek, care avea 39 de ani, și care și-a riscat propria-i viață pentru a salva fata. Cei doi au căzut în gol aproape 70 de metri...
Un monument care reprezintă o pereche de pioleți în formă de inimă va fi ridicat în Munții Făgăraș, chiar în locul unde a căzut alpinistul Torok Zsolt. Până când vremea va permite amplasarea monumentului, în 29 septembrie, va fi amplasată o placă pe care scrie „part of us”.
Sicriul cu trupul alpinistului Torok Zsolt, care a fost găsit mort în Munții Făgăraș, a fost depus în holul principal al Teatrului de Stat din Arad. Slujba de înmormântare va avea loc marți.
Reprezentanții Salvamont România au publicat, sâmbătă, pe pagina de Facebook, un mesaj după moartea alpinistului Torok Zsolt, pe care aceștia îl numesc „unul dintre marii alpiniști ai țării, un prieten al Salvamont”.
Alpinistul Alex Găvan a atins cel de-al şaptelea vârf de peste 8000 m, fără oxigen suplimentar, Gasherbrum 2, din Munţii Karakorum, ajungând astfel la jumătatea proiectului său de a fi primul român care urcă, fără oxigen suplimentar, pe toate cele 14 vârfuri de peste 8000 de metri din lume. De asemenea, prin această ascensiune, alpinistul trage un semnal de alarmă şi dă startul unei campanii de salvare şi conservare a Aspretelui, considerat cel mai rar peşte din Europa, o specie de peşte-fosilă vie, având o vechime de peste 65 de milioane de ani.
Pompierul Iulian Rotariu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani va participa între 15 şi 24 mai, la ultramaratonul “The Track” din Australia. În cadrul acestei competiţii cei 43 de concurenţi vor avea de alergat 522 de kilometri în nouă etape.
Înotătorul Paul Georgescu, care a reuşit să traverseze Canalul Molokai din Hawaii (55,5 km), cu timpul de 13 ore şi 6 minute, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că finalul cursei a fost dramatic întrucât valurile puternice l-au împiedicat timp de 15 minute să urce pe malul stâncos.
Bibliotecarul Avram Iancu, cunoscut după ce a traversat înot Canalului Mânecii şi a parcurs traseul Dunării de la izvoare şi până la vărsare, a încheiat, sâmbătă, pe locul trei, cel mai dur maraton din lume, „6633 Arctic Ultra”, transmite Mediafax.
Bibliotecarul Avram Iancu, din Petroşani, a trecut de Gateway, ultimul punct de control al ultramaratonului de la Cercul Polar de Nord "6633 Arctic Ultra", el îndreptându-se vineri spre Tuktoyaktuk, destinaţia finală a sportivilor înscrişi în concurs, anunță Agerpres.
Ultramaratonistul Tibi Ușeriu a relatat, într-o postare pe Facebook, cum a fost nevoit să abandoneze competiția extremă Yukon Arctic Ultra, după ce a suferit degerături grave la degetele de la picioare. De pe patul de spital, sportivul spune că totul „s-a întâmplat din prostia mea”, povestind că a înghețat în somn, pentru că nu s-a echipat corespunzător și nu a estimat cum trebuie temperatura. „Am încasat o nouă lecție de băgat la cap. Natura trebuie respectată”, afirmă el.
Ultramaratonistul Tibi Ușeriu a fost scos din concurs, luni, de organizatorii competiției extreme Yukon Arctic Ultra după ce a suferit degeraturi la picioare, sportivul urmând să fie transportat la cel mai apropiat spital cu un elicopter.
Sportivul Paul Georgescu a devenit, sâmbătă, primul român care a înotat fără costum de protecţie 1.600 de metri în apa îngheţată, el încheind cursa desfăşurată într-un bazin exterior din cadrul unui club din Capitală în 22 de minute, 43 de secunde şi 19 sutimi.
Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani care a străbătut înot Canalul Mânecii, Dunărea şi Marea Neagră, fără a purta costum de neopren, a anunţat că va participa la Maratonul Arctic Ultra 6633, în cadrul căruia va înfrunta temperaturi de minus 50 grade Celsius şi va alerga pe fluvii îngheţate.
Cea mai rece localitate din lume, un sat din nord-estul Rusiei poreclit ”Polul frigului”, a găzduit o cursă de alergare desfășurată la temperaturi mult sub zero grade Celsius, notează Moscow Times.
Bibliotecarul Avram Iancu, din Hunedoara, a reușit, miercuri, să ajungă la Istanbul, în Turcia, după ce a parcurs înot cei 680 de kilometri, stabilind, astfel, un nou record, după ce reușise să străbată Dunărea fără costum de neopren.
Laura Mareș, legitimată la Alpin Club Carpatic din București, divizia Elite Mountaineering, însoțită de Justin Ionescu, antrenor de alpinism și escaladă, a reușit, pe 22 octombrie, la ora 10 dimineața, ascensiunea celui mai înalt punct al muntelui Ama Dablam (6.812 m) din Himalaya (Nepal), fără suport Sherpa și fără utilizarea de oxigen îmbuteliat, conform Federației Române de Alpinism și Escaladă.
În cele din urmă, Alex Honnold, atunci în vârstă de 31 de ani, nu a murit. A reușit să atingă vârful El Capitan, după patru ore de ascensiune pe acest zid de granit din parcul natural Yosemite din California, fără nicio asigurare. Era sâmbătă, 3 iunie 2017, ora 9,28 dimineața, o realizare sportivă care a fascinat lumea cățărătorilor, scrie AFP.
Ciclista Denise Mueller-Korenek a reușit să stabilească un nou record mondial de viteză pe bicicletă, americanca ajungând până la 296 de kilometri pe oră. Cum a fost posibil acest lucru poți vedea în interiorul materialului.