Ultramaratonistul Tibi Uşeriu a terminat Tor des Geants 2021, una dintre cele mai solicitante curse din Europa care se desfăşoară în Munţii Alpi pe o distanţă de 330 de kilometri.

HotNews.roFoto: Hotnews

El s-a aflat la a patra participare, după ce în primele trei dăţi a abandonat, informează News.ro.

"Extreme Extraordinary Experience! Ăsta da motto!

Tibi Useriu de la Tăşu este finisher la Tor des Geants!

Tibi tocmai a trecut linia de finish la o cursă grea, căreia a încercat de trei ori să îi vadă capătul şi nu a reuşit. Acum, a patra oară, a terminat această cursă şi nu a lăsat-o să-i devină coşmar, dar de fapt, lecţia cea mai importantă pe care am învăţat-o cu toţii chiar acum, este cea a anduranţei. Şi a perseverenţei.

Suntem atât de bucuroşi pentru tine, Tibi şi mândri că ai alergat cu "Tăşu"! Să te recuperezi repede şi să vii acasă sănătos!

Mulţumim lui Cătălin Sava, prietenul şi voluntarul Tăşuleasa, care a avut grijă de Tibi pe traseu, echipei de filmare din Canada EYESTEELFILM (thank you guys for being there with Tibi on such a highlight of his life), celor doi băieţi din România, Corneliu Buliga (îl vedeţi şi în poze) şi Mihai Huşleag, care au terminat cursa, realizând performanţe uriaşe şi tuturor celor care l-aţi susţinut pe Tibi şi i-aţi urmărit evoluţia!

Tibi, îţi mulţumim ţie, că eşti un gigant!", a anunţat Tăşuleasa Social.

Tiberiu Ușeriu a terminat cursa pe poziția 88 și l-a felicitat pe Corneliu Buliga, cel care s-a clasat pe locul 10.

”Finiș Tor de Geants, anul Domnului 2021. Felicitări lui Cornel Buliga (ești un gigant adevărat!) și tuturor românilor și neromânilor, care au terminat această cursă fantastică. Respect pentru toți cei care aleg să-și ducă proiectele la bun sfârșit, până la capăt. Am trecut linia de finiș de mână cu fiul meu, David. Imaginea aceasta singulară e suficientă pentru a mai scrie o carte, o continuare a vieții mele nebune. Un lucru e limpede – nu știu ce turnură ar fi luat viața mea dacă în urmă cu 45 de ani tatăl meu ar fi trecut cu mine de mână o linie de finiș. Cu siguranță, altfel ar fi fost totul. Eu nu am trecut această linie de sosire pentru a desface blestemul de a rata de 3 ori această competiție, de dragul meu sau al gloriei pasagere, povestea aceasta nu e despre campioni și eroi, ci e mult mai profundă. Am terminat această cursă pentru ca fiul meu să câștige premiul cel adevărat: să nu uite niciodată că are un tată care a bătut toți munții pentru a ajunge la el și pentru a-i agăța o medalie de gât. Mulțumesc marii familii Tășuleasa Social. Mulțumesc ALIAT pentru toată încrederea acordată în ultimii ani. Mulțumesc Via Transilvanica pentru că ne înveți zi de zi că ‘ușor poate oricine’. Sper să alerg tot acest drum de vis cândva curând. Mulțumesc tuturor prietenilor știuți și neștiuți, care au stat alături de minte pe tot parcursul acestei curse fabuloase. Noapte bună, națiune. Eu acum chiar sting lumina și merg să mă culc. Pe curând”, a scris Ușeriu.