Alpinistul Adrian Ahriţculesei a cucerit, duminică, vulcanul Mont Giluwe (4.367 m) din Papua Noua Guinee, cel mai înalt din zona Oceania-Australia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta este al cincilea obiectiv atins din circuitul celor „Seven Vulcanoes” (n.r. Şapte vulcani) pe care bărbatul din Petroşani şi-a propus să-l ducă la bun sfârşit.

"Adrian mi-a trimis un mesaj că a ajuns pe vârf. A spus că a fost multă umezeală şi era obosit. Ulterior s-a retras în tabăra de la 3.000 de metri", a declarat Ştefan Adrian Jurca, unul dintre prietenii alpinistului, pentru Agerpres,

El a menţionat că, deocamdată, nu mai poate lua legătura cu alpinistul deoarece tabăra unde a coborât acesta nu are energie electrică, iar semnalul de telefonie este foarte slab. De aceea, comunicarea va fi reluată când Adrian Ahriţculesei va ajunge în orăşelul Mount Hagen, în partea de început a traseului spre vulcan.

Expediţia în Papua Noua Guinee a alpinistului din Petroşani este prevăzută să se încheie pe 29 martie, iar următorul vulcan pe care acesta şi l-a propus să-l cucerească este Davamand (5.609 m), în Iran. Ascensiunea este programată în luna iunie, iar Adrian Ahriţculesei va fi însoţit de prietenul său, Ştefan Jurca.

Până acum, tânărul de 37 de ani a reuşit să cucerească cinci dintre cei mai înalţi vulcani ai lumii: Mont Giluwe (4.367 m) - Oceania şi Australia, Pico de Orizaba (5.636 m) - America de Nord, Elbrus (5.642 m) - Europa, Ojos del Salado (6.893 m) - America de Sud, Kilimanjaro (5.895 m) - Africa.