Un celebru alpinist italian, Carlo Alberto Cimenti, în vârstă de 45 de ani, şi un prieten al său au murit luni după ce au fost surprinşi de o avalanşă care s-a produs în Sestriere, o cunoscută staţiune montană din nord-vestul Italiei, scrie presa naţională, citată de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Carlo Alberto Cimenti, supranumit "Cala", şi prietenul său Patrick Negro au fost găsiţi fără suflare sub un strat de zăpadă cu grosimea de doi metri, au anunţat salvamontiştii italieni.

Fanii celebrului alpinist au publicat mesaje de adio pe pagina de Facebook a unei companii specializate în escalade montane, înfiinţată de "Cala" Cimenti, care distribuise la rândul lui câteva selfie-uri duminică.

În 2019, Carlo Alberto Cimenti a escaladat Nanga Parbat, unul dintre cele mai înalte piscuri montane din lume (de peste 8.000 de metri) din lanţul Himalaya, renumit pentru dificultatea sa extremă.

În vara anului 2019, el a participat la operaţiunea dramatică de salvare a unui coleg de ascensiune italian, care a căzut pe versanţii unui munte din nordul Pakistanului şi a fost găsit grav rănit, la o altitudine de peste 6.300 de metri. (Sursa: Agerpres)