Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, s-a pronunţat luni în favoarea prezenţei spectatorilor în tribune, în momentul reluării competiţiilor sportive în Hexagon, informează presa franceză.

Roxana MaracineanuFoto: Captura YouTube

"Am făcut o prioritate din prezenţa suporterilor la reluarea acestor competiţii ... Trebuie să le reluăm cu lume pe stadioane, este esenţial. Vânzarea biletelor este cea care face să funcţioneze sportul profesionist", a declarat fosta înotătoare de origine română, luni, într-un interviu acordat RTL, conform Agerpres.

Mărăcineanu a explicat că în acest moment există un plafon de 5.000 de oameni care pot asista la evenimente publice, propus de guvernul de la Paris, însă acesta indicator "va fi adus să evolueze, fără îndoială, în funcţie de starea sanitară din Franţa".

Ministrul a confirmat, totodată, că sălile de sport şi alte activităţi sportive se pot redeschide "imediat ce vor fi pregătite", precizând că "până în 22 iunie, sporturile de contact, inclusiv sporturile de echipă, vor rămâne în stand-by".

Roxana Mărăcineanu a comentat şi alocuţiunea de duminică a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, referitoare la noile măsuri de relaxare a restricţiilor antiepidemice.

"Cred că acesta este un semnal foarte pozitiv, pe care preşedintele Republicii l-a transmis. Trebuie să luăm această revenire la normal ca pe o recompensă pentru eforturile pe care le-am depus", a subliniat ministrul francez al Sporturilor.