​​Bibliotecarul Avram Iancu, din Petroşani, a trecut de Gateway, ultimul punct de control al ultramaratonului de la Cercul Polar de Nord "6633 Arctic Ultra", el îndreptându-se vineri spre Tuktoyaktuk, destinaţia finală a sportivilor înscrişi în concurs, anunță Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Avram a început excelent a opta zi de concurs. A plecat din Inuvik la ora 6,00 şi l-a ajuns din urmă pe David (Hirschfeld, n.r), apoi pe Patrick (O'Toole, n.r.) cu care merge umăr la umăr spre Gateway. În faţa lor este Paul (Watkins, n.r.), care are un avans de circa 18 km. Ajunşi la Gateway, au dormit aproximativ 2 ore şi au pornit spre Tuktoyaktuk mai având de parcurs 87 km în circa 35 de ore", a notat vineri echipa de suport pe pagina de Facebook a lui Avram Iancu.

Potrivit ultimei monitorizări prin GPS, Avram Iancu se află pe locul al treilea în clasamentul general, însă David Hirschfeld şi Patrick O'Toole au avantajul unor compensări de timp prin care ar putea să-l depăşească pe bibliotecarul din Petroşani.

Pe de altă parte, echipa sa arată că Avram Iancu are o starea fizică bună şi un moral "şi mai bun".

"Suntem încrezători că va termina cu bine cursa", se arată pe pagina de socializare a polisportivului.

Avram Iancu se află pentru a doua oară la ultramaratonul de la Polul Nord, după ce, anul trecut, a fost nevoit să abandoneze cursa la numai o zi din cauza unei dureri puternice apărută la gamba piciorului drept.

Ultramaratonul de la Cercul Polar de Nord "6633 Arctic Ultra" este apreciat ca unul dintre cele mai dificile din lume din cauza temperaturilor scăzute la care trebuie să facă faţă participanţii. Sportivii trebuie să străbată un traseu în lungime de 617 kilometri, de la Eagle Plains (Yukon) până la Tuktoyaktuk, pe banchiza de la Oceanul Arctic.