Ultramaratonistul Tibi Ușeriu a fost scos din concurs, luni, de organizatorii competiției extreme Yukon Arctic Ultra după ce a suferit degeraturi la picioare, sportivul urmând să fie transportat la cel mai apropiat spital cu un elicopter, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Organizatorii utramaratonului Yukon Arctic Ultra au decis, luni seara, să îl scoată din cursă pe Tibi Ușeriu, la 24 de ore după ce s-a dat startul competiței, după ce sportivul român a suferit degeraturi grave la degetele piciorului drept și urmează să fie transportat cu un elicopter la cel mai apropiat spital.

„Din păcate, acest telefon - așteptat cu sufletul la gură - ne-a adus vești foarte proaste: Tibi a suferit degetături la degetele piciorului drept. Organizatorii l-au scos din concurs și încearcă să îl transporte cât mai repede la spital, cu elicopterul. Sperăm că nu e atât de grav precum pare. Toate gândurile noastre bune merg acum spre Tibi. Din păcate, această cursă s-a oprit aici”, au anunțat, luni seara, pe Facebook, reprezentanții Asociației Tășuleasa Social pentru care Tibi Ușeriu a plecat, din nou, la un maraton extrem, unde ar fi vrut să promoveze cel mai nou proiect al Asociației, drumul Via Transilvania.

Tibi Ușeriu a parcurs peste 80 de kilometri în 24 de ore de când s-a dat startul competiției, la temperaturi extreme și printr-o zonă sălbatică a Canadei, la start termometrele arătând minus 38 de grade Celsius.

Competiția este considerată mai dificilă decât maratonul 6633 Arctic Ultra pe care bistrițeanul Tibi Ușeriu l-a câștigat de trei ori consecutiv, fiind mai lung și desfășurându-se printr-o zonă sălbatică.

Tibi Ușeriu este singurul român care s-a înscris în concurs, la proba de 700 de kilometri, alături de alți 41 de concurenți din alte state.

Anul trecut un singur concurent a reușit să ducă la bun sfârșit cursa, iar alți doi au suferit amputații severe din cauza degerăturilor, în cazul unuia dintre participanți medicii fiind nevoiți să îi amputeze ambele picioare și mâna stângă.

Maratonul Yukon Arctic Ultra se desfășoară în perioada 3 - 16 februarie 2019 și presupune parcurgerea prin sălbaticie a unei distanțe de 430 de mile (aproximativ 700 de kilometri).

Cursa se desfășoară pe traseul Whitehorse (start) – Muktuk – Dog Grave Lake – Braeburn – Ken Lake – Carmacks – McCabe – Pelly Crossing – Pelly Farm – Scroggie Creek – Dawson City (sosire).