Simona Halep a început foarte bine primul meci disputat după o pauză de peste un an și jumătate (în urma scandalului de dopaj) și a câștigat primul set în fața Paulei Badosa cu 6-1, dar pasivitatea afișată în mai multe momente importante ale duelului (de înțeles, având în vedere absența îndelungată), problemele din game-urile în care s-a aflat la lansare (10 duble greșeli și doar 31% puncte câștigate cu al doilea serviciu) și niște dureri la umăr (apărute la finalul setului secund) și-au spus cuvântul, iar jucătoarea din Spania (fostă ocupantă a locului 2 mondial) a obținut victoria (6-4, 6-3) și calificarea în turul secund al turneului „WTA 1.000” de la Miami.

Simona Halep, la MiamiFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> Simona Halep a anunțat numele noului antrenor

>> Reacția Simonei Halep după ce o importantă rivală a spus că sportivii depistați pozitiv nu ar trebui să primească wild carduri

>> WTA Miami: Paula Badosa reacționează după ce a învins-o pe Simona Halep, la revenirea pe teren a româncei

Rezumatul partidei dintre Simona Halep și Paula Badosa

>> WTA Miami: L'Equipe explică de ce Simona Halep a pierdut meciul cu Paula Badosa

De știut după meciul dintre Simona Halep și Paula Badosa

  • Pentru prezența pe tabloul principal de la WTA Miami, Simona Halep va primi un cec în valoare de 23.250 de dolari și 10 puncte în clasamentul mondial de simplu (se află pe locul 1140 în ierarhia Live).
  • În turul al doilea, Paula Badosa (80 WTA) ar trebui să joace cu Aryna Sabalenka (2 WTA), dacă jucătoarea din Belarus nu va alege să se retragă (după moartea iubitului ei).
  • După ce Simona Halep, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au fost eliminate în runda inaugurală, România mai are o singură reprezentantă la Miami: Sorana Cîrstea (turul al doilea - meci cu Sloane Stephens sau Angelique Kerber).
  • Simona Halep disputase ultimul ei meci oficial în data de 29 august 2022. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

>> Simona Halep revine în echipa României de Billie Jean King Cup

Statistica partidei dintre Simona Halep și Paula Badosa

Ași: 5-5

Duble greșeli: 10-6

Puncte jucate cu primul serviciu: 63% - 60%

Puncte câștigate cu primul serviciu: 72% (43/60) - 78% (38/49)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 31% (11/36) - 33% (11-33)

Lovituri câștigătoare: 18-35

Erori neforțate: 39-53

Puncte de break câștigate: 80% (4/5) - 36% (4/11)

Total puncte câștigate: 87-92

Durată meci: 1 ora și 58 de minute.

>> Simona Halep vorbește despre înfrângerea de la WTA Miami - Ce spune despre reîntâlnirea cu Patrick Mouratoglou

Simona Halep - Paula Badosa 6-1, 4-6, 3-6, în primul tur la WTA Miami

Simona părăsește zâmbitoare terenul, după o prestație dătătoare de speranțe.

Setul III

3-6 Eroare comisă de Simona. Românca este departe de minge și trimite în fileu cu reverul (0-30). Simona caută lovitura decisivă, dar ratează ținta și Paula are trei mingi de meci. Simona ajunge târziu la minge și trimite afară - victorie pentru Paula Badosa.

3-5 Schimburi tot mai lungi, Simona pune presiune la retur (15-15). Paula pare că șchiopătează puțin. Badosa câștigă un punct trimițând în contre-pied. Simona ratează într-un moment foarte important. Halep returnează bine și game-ul se prelungește. Mingea trimisă de Simona aterizează pe culoarul de dublu, românca va servi pentru a rămâne în meci.

3-4 Paula a trimis puțin prea lung. Mingea trimisă de Halep aterizează pe linia de fund. Retur în fileu al ibericei. Game alb și pentru Simona, care rămâne aproape de adversară.

2-4 Badosa rupe ritmul într-un schimb jucat pe centrul terenului și găsește un rever câștigător. Iberica lovește decisiv și cu forehandul. Mingea sare foarte puțin și Simona nu mai poate trimite înapoi în terenul adversarei. Badosa se desprinde după un game câștigat la 0.

2-3 Paula face pasul în teren după loviturile prea scurte ale Simonei și punctează prima într-un game de retur. Halep construiește bine punctul. Simona trimite o minge în plus în terenul adversarei, iar Badosa comite o eroare. Unul dintre cele mai spectaculoase puncte ale meciului a fost câștigat de Badosa, care a gestionat mai bine schimbul de la fileu. Minge de break. Badosa lovește puternic și Halep nu mai poate trimite înapoi - Paula trece din nou în avantaj.

2-2 Badosa bifează al cincilea as. Simona se mișcă mai bine la acest punct și pune capăt seriei câștigătoare a adversarei. Arbitrul de scaun le cere fanilor să facă liniște. Unghi excelent găsit cu reverul de Halep! Serviciu spre corpul Simonei, care nu reacționează la timp. Halep anticipează un serviciu spre exterior și plasează superb în colțul terenului. Simona recuperează break-ul!

1-2 Halep se enervează pentru prima oară în acest meci, după o minge trimisă în fileu: își lovește piciorul cu racheta. Greșeală și cu reverul (0-30). Trei mingi de break pentru Badosa. Simona construiește bine, dar trimite iar în fileu și Paula face break la 0.

1-1 Simona este puțin mai agresivă, vine la fileu și ia decizia corectă. Badosa lovește pe contre-pied. Paula prinde de două ori linia de fund, iar Simona trimite până la urmă în fileu. As al ibericei.

1-0 Simona pare că a trecut peste pierderea setului secund și câștigă primele două puncte din decisiv. Încă un as la exterior bifat de Halep. Game alb pentru Simona.

Setul II

Simona a comis 17 erori neforțate în acest set (doar 9 în primul), iar Paula a reușit mai multe lovituri câștigătoare.

4-6 Două servicii bune ale ibericei. Retur prea lung al Simonei, trei mingi de set pentru Badosa. Cu tot terenul liber în față, Paula trimite pe culoarul de dublu. „Dublă” comisă de jucătoarea din Spania. Badosa trimite bine la T și câștigă setul secund.

Time-out medical. Simona cere intervenția fizioterapeutului pentru o problemă la brațul drept (la umăr), dar zâmbește în continuare.

4-5 Badosa atacă în cross, dar o face prea puternic și mingea se duce pe culoarul de dublu. Lovitură bună cu reverul în lung de linie reușită de jucătoarea spaniolă. Serviciu excelent al Simonei. Badosa egalează la 30 și se apropie la două puncte de câștigarea setului. Serviciu bun la exterior. Atac decisiv al Paulei, game-ul se prelungește (40-40). Încă o dublă greșeală și minge de set pentru Badosa. Simona ratează voleul, dar Paula este surprinsă și setul continuă. Iberica ratează de puțin lovitura. Badosa se întinde incredibil și returnează decisiv. Încă o minge de game pentru Simona. Românca servește din nou slab cu „al doilea”, iar Paula profită din plin. Badosa o fixează pe Simona și închide punctul. Halep schimbă direcția, de multe ori pare că nu a lipsit 19 luni de pe teren. Retur în fileu - setul continuă.

3-5 Simona se apără ca pe vremuri și forțează o eroare din partea adversarei. Halep este puțin dezamăgită după un punct la care putea alege o altă soluție. Mingea sare puțin și Simona este prinsă pe picior greșit. Paula urmărește bine mingea și închide cu un smash. Forehand câștigător al Simonei, care rămâne în game. Halep stă bine într-un schimb foarte intens și Badosa trimite în fileu - egal 40. As reușit de Badosa într-un moment foarte important al partidei. Simona nu o poate pasa pe Paula și aceasta închide game-ul de lângă fileu.

3-4 Lovitură ratată complet de jucătoarea spaniolă. Încă un as la T reușit de Halep. Urmat de o „dublă”. Mingi de game pentru Halep, după o greșeală a adversarei. „Dubla” cu numărul 9. Simona se apără bine și are puțin noroc - Badosa trimite în banda fileului și mingea sare afară.

2-4 Badosa începe perfect game-ul de serviciu, două puncte câștigate rapid. Jucătoarea din Spania prinde linia laterală. Simona mai trimite o minge înapoi, iar Paula ratează voleul de lângă fileu. Simona iese mult în exterior și Paula îndeplinește o simplă formalitate și-și menține avantajul.

2-3 Departe de minge, Badosa trimite afară. Simona plasează mingea în colțul terenului (30-0). Badosa se grăbește și mingea se oprește în plasă. Situația din startul setului se repetă: la 40-0, Halep comite o „dublă”. Simona închide game-ul cu un as la exterior. Se joacă de o oră.

1-3 Simona aleargă, dar nu mai poate face nimic în acest schimb. Lovitură superbă în cross reușită de Halep, Badosa ajunge prea târziu la minge. După un retur bun, românca lovește prea moale și mingea se oprește în fileu. Două erori consecutive comise de Simona, Paula pare că a preluat controlul. As la exterior reușit de iberică.

1-2 Badosa simte că este un moment important și este din ce în ce mai agresivă. Paula profită în continuare de serviciile scurte ale Simonei (0-30). Badosa cedează în fața atacurilor fără sfârșit ale româncei. Două mingi de break pentru iberică, după „dubla” cu numărul 5 din dreptul Simonei. Halep se întinde extraordinar și câștigă un punct care părea pierdut. Badosa profită de un nou serviciu secund mai slab și face primul ei break din meci.

1-1 Badosa începe primul game de serviciu din setul secund cu o „dublă”. Simona Halep, rever în lung de linie marcă înregistrată. Forehand câștigător al jucătoarei din Spania (30-30). Lovitură prea lungă a româncei. Egalitate la 40, după a patra „dublă” comisă de iberică în acest meci. Simona încarcă lovitura, trimite în corpul adversarei și obține o minge de break. Simona prinde linia de fund și obține o poziție favorabilă, dar ratează din apropierea fileului. Badosa pune până la urmă capăt seriei de șapte game-uri câștigate la rând de Halep.

1-0 Simona stă excelent în schimburile lungi, Paula este aproape de fiecare dată prima care greșește. Halep se desprinde rapid la 40-0. O „dublă” o oprește pe Simona din drumul spre un game câștigat la 0. Game-ul se prelungește, lovitură prea lungă a româncei. Simona trece la atac și punctează prima și în setul secund.

Setul I

6-1 Retur câștigător în lung de linie. Simona se apropie la două puncte de câștigarea primului set. Lovitură bună de rever reușită de Badosa. Greșeală a ibericei, două mingi de set pentru Halep. Simona închide primul set cu o lovitură superbă în cross.

5-1 Badosa trimite tot mai des în afara terenului, iberica nu pare că se simte deloc bine pe teren. Halep este prea departe de minge și nu lovește corect (15-15). Câteva lovituri superbe ale Simonei, Paula cedează până la urmă sub presiune. A treia dublă greșeală din meci pentru Halep. Paula nu este ajutată nici de fileu - mingea se oprește în terenul ei. Mingea aterizează pe linia de fund și o surprinde pe Simona, care trimite afară (40-40). Serviciu excelent la T. Retur fulgerător al ibericei, după un serviciu scurt. În tribune se află și Stefanos Tsitsipas (11 ATP), iubitul Paulei Badosa. Sportiva din Spania returnează din nou câștigător și obține o minge de rebreak. Românca face pasul în teren, își intimidează adversara și aceasta nu găsește răspunsul potrivit. Simona trimite pe culoarul de dublu, un mic cadou pentru adversară. Încă o minge de break ratată de Badosa. Simona își plimbă adversara dintr-un colț în altul și forțează o eroare. Un nou serviciu secund scurt, Badosa are o poziție avansată în teren și lovește bine. Încă o dublă în acest game. Simona ratează primul atac de lângă fileu, dar stă bine și închide punctul. Cel mai lung game din acest meci continuă. Badosa lovește cu rama și ratează a patra minge de break. Ambele jucătoare comit erori, încă o egalitate la 40. Multe retururi câștigătoare reușite de Paula. Dar și destule servicii bune ale Simonei. Halep rezistă incredibilă în acest game și o obligă pe Badosa să servească pentru a rămâne în primul set.

4-1 Serviciu la exterior la care Simona nu poate răspunde. Halep se apără bine, aleargă pe linia de fund și iberica comite o eroare. Paula este mai agresivă, caută mereu să închidă punctul cât mai rapid, iar de această dată i-a ieșit. Badosa ratează și-și exprimă vocal dezamăgirea. Simona nu poate returna un serviciu puternic și cu mult efect. Încă un game care intră în prelungiri, după o lovitură de forehand ratată de fosta ocupantă a locului 2 WTA. Voleu câștigător reușit de Badosa. Simona Halep se deplasează ca în vremurile bune și egalează la 40. Simona își trimite adversara într-un colț al terenului și obține o minge de break. Badosa se grăbește, mai comite o eroare și Halep mai face un break.

3-1 Serviciu foarte bun al Simonei. Românca trimite superb pe lângă adversara venită la fileu, mingea aterizează pe linie. Badosa lovește puternic de pe centrul terenului. Retur în fileu al sportivei din Spania (40-15). Simona trimite puțin cam scurt, Paula găsește lovitura care îi aduce punctul. Badosa caută din nou atacul decisiv, dar mingea se oprește în fileu și românca își confirmă avantajul de pe tabelă.

2-1 Două puncte câștigate rapid de Badosa, care a bifat și un as. Dar urmează două duble greșeli consecutive (30-30). Paula stă bine în schimb și închide punctul cu un rever în cross. Simona pare că-și intră ușor-ușor în ritm, o pune în dificultate pe adversară și această ratează (40-40). Rever trimis mult în afara terenului de Badosa - minge de break pentru Halep. Simona lovește decisiv în cross și face break.

1-1 Primul game de serviciu, prima dublă greșeală pentru Halep. Badosa trimite în fileu - primul punct pentru Halep. Încă o dublă greșeală. Retur ratat complet de Paula (30-30). As la exterior reușit de Simona. Românca se apără bine la un retur lung, iar Badosa ratează atacul și Halep punctează pe tabelă.

0-1 Partida a început cu Badosa la serviciu. Românca nu poate returna la primul punct jucat după aproape 19 luni. Un prim schimb în care Simona trimite de câteva ori mingea în terenul adversarei. S-a apărat bine, dar nu a până la urmă a cedat. Paula face 40-0 cu o lovitură la limită. Iberica închide game-ul din apropierea fileului.

Sunt 25 de grade Celsius și o umiditate de 49% la Miami.

Partida va fi arbitrată din scaun de australianul Thomas Sweeney.

Simona Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales ca Badosa să fie cea care servește prima.

Cele două jucătoare au intrat pe teren. În tribune pot fi văzute mai multe steaguri ale României, dar și destule locuri libere.

Caroline Wozniacki o învinge pe Clara Burel, scor 6-1, 6-4. Pe Grandstand va începe meciul dintre Halep și Badosa (de la ora 22:15).

Meciul dintre Halep și Badosa va începe după terminarea partidei dintre Caroline Wozniacki și Clara Burel. Daneza a câștigat primul set cu 6-1.

Înaintea partidei cu Badosa, Halep a făcut mai multe postări pe Instagram. Prima oară a distribuit un citat al lui Steve Jobs („Să ai curajul să îți urmezi inima și intuiția! Ei știu deja ce vrei să devii. Orice altceva e lipsit de importanță”), iar apoi a postat o fotografie în care se află alături de Sabin Topală (fizioterapeut) și portughezul Joao Monteiro (sparring partner).

Pauza a luat sfârșit pentru Simona, decizia TAS de reducere a pedepsei din scandalul de dopaj (de la 4 ani la 9 luni de zile) ajutând-o pe fosta lideră WTA să revină în sportul de performanță.

Fostă ocupantă a locului 2 mondial, Paula Badosa a coborât între timp pe locul 80 al ierarhiei mondiale, din cauza numeroaselor accidentări care au făcut-o să nu se mai ridice la nivelul din anii precedenți.

Jucătoarea spaniolă are în palmares trei titluri câștigate: Indian Wells (2021), Belgrad (2021) și Sydney (2022).

Câștigătoarea dintre Halep și Badosa ar trebui să joace în turul al doilea cu Aryna Sabalenka (2 WTA). Rămâne de văzut dacă sportiva din Belarus va participa la turneul din Florida, având în vedere că trece prin momente foarte dificile după ce iubitul ei a murit. Tennis Channel anunță că a doua jucătoare a lumii ar fi ales să joace la Miami, dar nu-și dorește să participe la conferințele de presă.

>> WTA Miami: Ana Bogdan părăsește turneul după primul tur

Simona Halep – Paula Badosa, 2-1 în meciurile directe

2024, Miami: 1-6, 6-4, 6-3 pentru Badosa

2022, Wimbledon: 6-1, 6-2 pentru Halep

2022, Madrid: 6-3, 6-1 pentru Halep.

Miami Open, turneu din categoria WTA 1000, are loc în perioada 19-31 martie. Se joacă pe suprafață hard, pe tabloul principal se află 128 de jucătoare, iar premiile acordate au valoare totală de $8,995,555. Campioana en-titre este Petra Kvitova (este însărcinată și nu va participa la ediția din acest an).

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Darren Cahill, mesaj de suflet pentru Simona Halep, după „18 luni de tortură”

>> Expertul care a ajutat-o pe Simona Halep vine cu noi detalii - Cum a demonstrat contaminarea cu roxadustat

>> Laboratorul de Control Doping din România reacționează după ce Simona Halep a spus că aproape i-a distrus cariera