​Simona Halep vrea să participe la Jocurile Olimpice 2024, iar fosta lideră mondială a fost convocată de Horia Tecău în echipa României pentru duelul cu Ucraina din barajul pentru turneul final al Billie Jean King Cup.

Simona HalepFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> WTA Miami: Patru românce, direct pe tabloul principal - Când va debuta Simona Halep

Simona Halep, în echipa României pentru duelul cu Ucraina din Billie Jean King Cup

Prezența în lotul României este una dintre condițiile pe care dubla campioană de Grand Slam trebuie să le îndeplinească pentru a ajunge la JO de la Paris.

Potrivit site-ului oficial al competiției Billie Jean King Cup, Tecău le-a mai convocat pe Ana Bogdan (65 WTA), Jaqueline Cristian (82 WTA), Anca Todoni (227 WTA) și Mara Gae (1049 WTA).

Din echipa Ucrainei vor face parte Elina Svitolina (17 WTA), Lesia Tsurenko (37 WTA), Yuliia Starodubtseva (129 WTA), Lyudmila Kichenok (20 WTA la dublu) și Nadiia Kichenok (53 WTA la dublu).

Horia Tecău a vizitat-o pe Simona Halep la Miami, aceasta urmând să-și facă revenirea pe terenul de tenis la turneul de categorie „WTA 1000” (după ce TAS i-a redus suspendarea în cazul de dopaj).

>> Patrick Mouratoglou oferă detalii mai puțin cunoscute despre scandalul de dopaj în care a fost implicată Simona Halep

De știut:

  • Confruntarea dintre România și Ucraina va avea loc în Fernaninda Beach (Florida, SUA), pe zgură, pe 12 și 13 aprilie.
  • Câștigătoarea se va califica la turneul final al Billie Jean King Cup 2024, iar învinsa va disputa un baraj de menținere în Grupa Mondială.
  • Simona Halep nu a mai jucat pentru România după înfrângerea suferită în semifinale împotriva Franței, scor 3-2, pe 21 aprilie 2019.
  • Simona Halep a reprezentat România în 25 de meciuri de simplu (20 victorii - 5 înfrângeri) și 7 de dublu (2-7).

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Ion Țiriac, nemulțumit de suma pe care Simona Halep a cerut-o în procesul cu firma care a produs suplimentul contaminat

>> Opinie dură după cazul Simonei Halep: „Dopajul în sport continuă fără jenă. A făcut toate lucrurile care au dus la suspendare”

>> Suma pe care ITIA ar fi cheltuit-o pentru a dovedi vinovăția Simonei Halep în scandalul de dopaj

>> Expertul care a ajutat-o pe Simona Halep vine cu noi detalii - Cum a demonstrat contaminarea cu roxadustat

>> Laboratorul de Control Doping din România reacționează după ce Simona Halep a spus că aproape i-a distrus cariera