Simona Halep a pierdut primul meci oficial jucat după revenirea în tenis, fosta lideră WTA fiind eliminată de Paula Badosa în primul tur de la Miami. La finalul confruntării, Simona a explicat motivele înfrângerii și a vorbit despre reîntâlnirea cu Patrick Mouratoglou, fostul său antrenor.

Simona HalepFoto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Simona Halep a anunțat numele noului antrenor

>> WTA Miami: L'Equipe explică de ce Simona Halep a pierdut meciul cu Paula Badosa

Simona Halep: „Paula Badosa a fost o adversară foarte bună”

Halep a câștigat primul set al partidei cu Badosa, scor 6-1, dar le-a cedat pe următoarele două, 6-4, 6-3. Meciul a durat două ore.

Simona a vorbit despre faptul că revenirea pe teren a fost una mai bună decât se aștepta, în pofida faptului că a pierdut meciul cu Badosa.

„Paula a fost o adversară foarte bună, cu un nivel de tenis ridicat, m-am bucurat de prezenţa mea pe teren, de faptul că atâţia oameni mă susţin. A fost o zi specială. Mă bucur că au fost români mulţi în tribune, mereu mă simt ca şi cum joc acasă, au fost gălăgioşi în sensul bun şi mă ajută.

A fost familia, dar şi prieteni apropiaţi alături de mine. După primele cinci puncte pierdute am fost foarte nervoasă, am ştiut că va fi greu, nu ştiam la ce să mă aştept, dar încet mi-am intrat în ritm, am câştigat primul game şi mi-am spus: hai, că nu-s aşa rea, va fi bine, ştiam că va fi greu, dar în cele din urmă a fost bine.

Am spus mereu că deşi dacă te antrenezi mult, nu este ca la un meci oficial, dar m-am menţinut în formă făcând antrenamente la sală, nu am jucat mult tenis în ultima lună, nu m-am îngrăşat, deci a fost un lucru bun.

Sigur, nu sunt la cel mai bun nivel fizic, dar mă simt bine, m-a ajutat munca la sală în fiecare zi. Nu am avut niciun plan făcut, am aşteptat decizia, venirea aici a fost din dragoste pentru tenis.

A fost rapid, este prea devreme să vorbesc despre planuri de viitor, mă duc acasă, trebuie să mă antrenez mai mult.

Tenisul este foarte puternic în aceste zile, nu ştiam cum o să mă descurc, dar a fost destul destul de bine pentru primul meci, vom vedea” - Simona Halep.

Rezumatul partidei dintre Halep și Badosa

>> Simona Halep revine în echipa României de Billie Jean King Cup

Despre reîntâlnirea cu Patrick Mouratoglou

Simona le-a mărturisit jurnaliștilor prezenți la WTA Miami că s-a întâlnit recent cu Patrick Mouratoglou, fostul său antrenor. Halep a spus că l-a salutat pe tehnicianul francez și că în general „nu ține supărare” pe cineva.

„M-am văzut cu Mouratoglou acum două zile, îi doresc succes cu Rune, dar am terminat să lucrez cu el, dar da, ne-am salutat, eu salut pe toată lumea, nu ţin supărare, nu am ură” - Simona Halep.

Ce sfat le dă tinerilor jucători pentru a nu ajunge în situația ei

Întrebată dacă are un sfat pentru tânăra generație de sportivi, Simona a precizat că le transmite acestora să aibă grijă mare la tot ceea ce consumă pentru a nu ajunge în situația prin care a fost ea nevoită să treacă.

„Mereu am susţinut un sport curat, am spus-o clar şi tare, trebuie să fie atenţi la tot ce mănâncă, ce fac, uneori se poate întâmpla ceva neaşteptat, este un stres, dar trebuie să credem că ceea ce mi s-a întâmplat mie nu se va întâmpla şi lor, pentru că a fost teribil pentru mine, a fost stresant din punct de vedere psihic, sfatul meu este să verifice tot ce iau şi să fie atenţi la orice, este greu să dau un sfat, nu vreau să treacă nimeni prin ce am trecut eu” - Simona Halep.

>> WTA Miami: Paula Badosa reacționează după ce a învins-o pe Simona Halep, la revenirea pe teren a româncei

Adevărul învinge până la urmă, spune Simona Halep

Fosta lideră WTA a mai spus că părinții i-au spus mereu că adevărul va învinge și că acest lucru a motivat-o suplimentar în lupta pentru a-și dovedi nevinovăția în scandalul de dopaj.

„Părinţii mei mi-au spus că adevărul învinge întotdeauna şi mereu am crezut asta. Am ştiut că sunt curată, că nu am făcut nimic rău şi am crezut că este imposibil să fiu suspendată patru ani pentru ceva ce nu am făcut.

Momentul cel mai greu a fost când am auzit că am fost suspendată patru ani pentru ceva ce nu am făcut, a fost greu de gestionat, decizia m-a distrus puţin” - a conchis Simona Halep într-o conferință de presă.

De știut după meciul dintre Simona Halep și Paula Badosa

  • Pentru prezența pe tabloul principal de la WTA Miami, Simona Halep va primi un cec în valoare de 23.250 de dolari și 10 puncte în clasamentul mondial de simplu (se află pe locul 1140 în ierarhia Live).
  • În turul al doilea, Paula Badosa (80 WTA) ar trebui să joace cu Aryna Sabalenka (2 WTA), dacă jucătoarea din Belarus nu va alege să se retragă (după moartea iubitului ei).
  • După ce Simona Halep, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au fost eliminate în runda inaugurală, România mai are o singură reprezentantă la Miami: Sorana Cîrstea (turul al doilea - meci cu Sloane Stephens sau Angelique Kerber).
  • Simona Halep disputase ultimul ei meci oficial în data de 29 august 2022. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).