Revenirea Simonei Halep în circuitul WTA printr-un wild card oferit de organizatorii de la Miami nu a fost văzută cu ochi buni de Caroline Wozniacki, una din vechile rivale ale româncei. Daneza spune că sportivii depistați pozitiv nu ar trebui să primească invitații, ci să o ia de la zero în încercarea de a reveni în elita sportului.

Simona HalepFoto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Simona Halep a anunțat numele noului antrenor

>> WTA Miami: L'Equipe explică de ce Simona Halep a pierdut meciul cu Paula Badosa

Simona Halep a pierdut primul meci oficial jucat după suspendarea primită pentru dopaj, ea fiind învinsă, scor 6-1, 4-6, 3-6, de Paula Badosa în runda inaugurală de la WTA Miami, turneu de categorie 1000.

Context

Întrebată ce părere are despre revenirea Simonei Halep în circuitul WTA, Caroline Wozniacki (sportivă care a cucerit singurul titlu de Grand Slam tocmai după o finală cu Halep - Australian Open 2018) a precizat că din punctul ei de vedere jucătorii care au fost depistați pozitiv nu ar trebui să primească wild carduri.

>> Simona Halep vorbește despre înfrângerea de la WTA Miami - Ce spune despre reîntâlnirea cu Patrick Mouratoglou

Caroline Wozniacki a spus că jucătorii depistați pozitiv nu ar trebui să primească wild carduri la revenirea în sport

După înfrângerea cu Paula Badosa (scor 6-1, 4-6, 3-6) din runda inaugurală de la WTA Miami, Simona a fost întrebată la conferința de presă ce părere are despre faptul că Wozniacki a spus că nu ar fi trebuit să primească un wild card la revenirea în tenis.

Halep i-a sugerat danezei să citească decizia TAS și să observe că a fost vorba despre un supliment contaminat.

„Caroline Wozniacki a fost aici astăzi mai devreme şi a spus că nu crede că persoanele ieşite din joc din motivele pentru care ai fost tu ar trebui să primească wild carduri pentru competiţii. Mă întreb care este reacţia ta la asta?” - a fost întrebarea primită de Simona Halep în conferinţa de presă.

„Da, dar de ce? Eu nu am făcut nimic greşit. Nu am trişat. Nu m-am dopat. Aşa că e mai bine dacă citim decizia de la TAS, că a fost un supliment contaminat, nu a fost dopaj.

Nu am avut niciodată de-a face cu dopajul. Nu m-am dopat niciodată, deci nu sunt o trişoare”, le-a spus Simona Halep jurnaliştilor, citată de News.ro.

Iniţial, Halep a părut nedumerită şi a întrebat la rândul său: „De ce a spus asta?”

De-a lungul timpului, Halep (32 de ani) și Wozniacki (33 de ani) s-au întâlnit de șapte ori în circuitul WTA, scorul fiindu-i favorabil danezei, 5-2.

Victoriile Simonei au venit la New Haven în 2013 și la Dubai în 2015. Ultimul meci direct a fost în finala de la Australian Open 2018, atunci când Caroline a avut câștig de cauză.

>> WTA Miami: Paula Badosa reacționează după ce a învins-o pe Simona Halep, la revenirea pe teren a româncei

De știut după meciul dintre Simona Halep și Paula Badosa

  • Pentru prezența pe tabloul principal de la WTA Miami, Simona Halep va primi un cec în valoare de 23.250 de dolari și 10 puncte în clasamentul mondial de simplu (se află pe locul 1140 în ierarhia Live).
  • În turul al doilea, Paula Badosa (80 WTA) ar trebui să joace cu Aryna Sabalenka (2 WTA), dacă jucătoarea din Belarus nu va alege să se retragă (după moartea iubitului ei).
  • După ce Simona Halep, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au fost eliminate în runda inaugurală, România mai are o singură reprezentantă la Miami: Sorana Cîrstea (turul al doilea - meci cu Sloane Stephens sau Angelique Kerber).
  • Simona Halep disputase ultimul ei meci oficial în data de 29 august 2022. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).