Cap de serie nr. 7, Simona Halep a avut nevoie de un set (pierdut cu 6-2) pentru a desluși stilul neconvențional al adversarei, a câștigat setul secund fără emoții (6-0) și părea să redevină favorită la calificarea în turul al doilea de la US Open 2022, dar și-a revenit prea târziu în setul decisiv (a câștigat trei gameuri la rând, după ce a fost condusă cu 5-1) și a fost eliminată de Daria Snigur (124 WTA, jucătoare venită din calificări), după o oră și 40 de minute de joc.

Simona HalepFoto: Seth Wenig / AP / Profimedia

Rezumatul partidei dintre Simona Halep și Daria Snigur:

De știut:

  • Simona Halep, care a participat pentru a 12-a oară la Grand Slamul american, a fost eliminată pentru a patra oară în runda inaugurală.
  • Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale, în 2015.
  • Pentru prezența în primul tur de la US Open 2022, Simona Halep va primi un cec în valoare de 80.000 de dolari și 10 puncte WTA.
  • În turul doi al competiției de la Flushing Meadows, Daria Snigur va juca împotriva câștigătoarei partidei dintre poloneza Magdalena Frech (103 WTA) și canadianca Rebecca Marino (106 WTA).
  • România mai are patru reprezentante pe tabloul principal de la US Open 2022: Sorana Cîrstea (vs Laura Siegemund), Irina Begu (vs Elise Mertens), Gabriela Ruse (vs Daria Saville) și Jaqueline Cristian (vs Anett Kontaveit).

Ce a făcut Simona Halep în istoria participărilor la US Open

2022 - primul tur - 2-6, 6-0, 4-6 vs Daria Snigur

2021 - turul patru - 3-6, 3-6 vs Elina Svitolina

2020 - nu a participat din cauza pandemiei de coronavirus

2019 - turul doi - 6-2, 3-6, (4)6-7 vs Taylor Townsend

2018 - primul tur - 2-6, 4-6 vs Kaia Kanepi

2017 - primul tur - 4-6, 6-4, 3-6 vs Maria Sharapova

2016 - sferturi - 2-6, 6-4, 3-6 vs Serena Williams

2015 - semifinale - 1-6, 3-6 vs Flavia Pennetta

2014 - turul trei - (6)6-7, 2-6 vs Mirjana Lucic-Baroni

2013 - turul patru - 2-6, (3)6-7 vs Flavia Pennetta

2012 - turul doi - 1-6, 1-6 vs Nadia Petrova

2011 - turul doi - 6-3, 2-6, 2-6 vs Carla Suarez Navarro

2010 - primul tur - 4-6, 6-4, 5-7 vs Jelena Jankovic.

Statistica partidei dintre Simona Halep și Daria Snigur

Ași: 3 - 0

Duble greșeli: 3 - 3

Puncte câștigate cu primul serviciu: 60% (30/50) - 59% (27/46)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 46% (11/24) - 38% (10/26)

Puncte câștigate la fileu: 20% (1/5) - 67% (8/12)

Puncte de break câștigate: 63% (5/8) - 33% (5/15)

Lovituri câștigătoare: 13 - 11

Erori neforțate: 30 - 27

Total puncte câștigate: 76 - 70

Durată meci: 1h 40 min.

Simona Halep - Daria Snigur 2-6, 6-0, 4-6, în primul tur de la US Open 2022

4-6 Simona este agresivă și forțează o eroare din partea adversarei. Simona pune presiune, Daria trimite în fileu (0-30). Snigur se apără bine și Simona lovește greșit. Simona forțează pe serviciul secund și trimite prea lung (30-30). Simona nu ia cea mai bună decizie, vine la fileu și Snigur o pasează - încă o minge de meci. Simona trimite în fileu și se oprește în primul tur de la US Open 2022.

4-5 Simona caută lovitura decisivă în lung de linie, dar mingea se oprește în bandă. Lovituri lungi ale Dariei, Simona nu mai poate face nimic. Snigur încearcă să surprindă, dar nu lovește corect. Snigur face pasul la fileu, pune presiune și Simona ratează - două mingi de meci pentru sportiva din Ucraina. Halep o salvează pe prima cu un rever superb în cross. Schimb intens, Simona se apără bine și egalează la 40. Eroare a ucrainencei, care simte că a ratat o ocazie imensă. AS SIMONA!

3-5 Simona ajunge prea târziu la minge. Lovitură bună în cross a româncei, mingea ucrainencei se oprește în plasă. Simona are un reflex bun, Daria se întinde după minge și trimite afară. Încă o eroare a Dariei, două mingi de rebreak. Snigur o salvează pe prima cu forehandul. Simona pune presiune pe adversară și această comite o eroare. Meciul continuă.

2-5 Halep ajunge târziu la minge și trimite în fileu.Lovitură prea lungă a sportivei din Ucraina. Serviciu mai bun, retur în fileu. Lovitură superbă de rever în cross a Simonei. Halep lovește bine dintr-o poziție dificilă și rămâne în meci.

1-5 Simona stă bine în schimb și Daria comite o eroare. Vin și două greșeli ale Simonei... Un retur mult mai bun, în colțul terenului.Eroare neforțată... A zecea în acest set.Simona nu ia cea mai bună decizie de lângă fileu, dar Daria nu o poate pasa. Snigur simte presiunea momentului și comite o dublă. Încă o minge prea lungă a Simonei... Ocazie imensă ratată de româncă. După un retur bun, Simona trimite în fileu. Retur ratat complet, Snigur se apropie la un singur game de cea mai importantă victorie a carierei.

1-4 Simona lovește dintr-o poziție incomodă și ratează. Snigur trimite aproape de corpul româncei și aceasta mai trimite o dată în afara terenului (0-30). Slice prea lung al Simonei - trei mingi de break. Simona scapă de prima, după o ratare a adversarei. Lovitură superbă în lung de linie a Simonei, care trebuie să muncească pentru toate punctele. Simona este prinsă pe contre-pied, se întoarce, dar o face prea târziu și Daria se desprinde.

1-3 Snigur a demonstrat pe toată durata partidei că este capabilă de lovituri incredibile - a făcut acest lucru și acum. Simona trimite prea lung. Rever câștigător în lung de linie al Simonei. Snigur trimite în spatele liniei de fund (30-30). Retur în fileu... Simona se ceartă singură. Simona își trimite adversara în colțul opus al terenului, dar ratează lovitura decisivă.

1-2 Daria găsește o lovitură incredibilă din defensivă. Ucraineanca ratează execuția în lung de linie. Rever bun al româncei, Daria trimite în burta fileului. Combinație superbă - serviciu spre exterior, lovitură perfectă în lung de linie. Simona își face serviciul și rămâne aproape de adversară.

0-2 Punct disputat care îi revine Simonei, după o eroare a Dariei. Simona forțează, știe că trebuie să recupereze rapid breakul. Halep forțează și trimite prea lung. Retur câștigător. Încă o eroare făcută prea ușor de româncă. Snigur trimite în bandă, Simona are o șansă de rebreak. Simona se apără bine, dar Daria găsește un voleu bun de lângă fileu. Încă o ratare a Simonei. Snigur își confirmă avantajul.

0-1 Snigur rupe bine ritmul cu o scurtă, Simona ajunge târziu.Dublă greșeală (15-30). Simona nu își poate pasa adversara - două mingi de break. Snigur returnează bine și Halep trimite în fileu.

6-0 Simona se apără bine, dar Daria găsește până la urmă lovitura câștigătoare. Dublă greșeală a ucrainencei. Eroare neforțată (15-30). Încă o dublă - două mingi de set pentru Halep. Simona returnează bine, Daria trimite afară și românca se impune cu 6-0.

5-0 Simona joacă mult mai bine în aceste momente, adversara pare că și-a pierdut încrederea. Serviciu excelent.Game alb pentru Halep.

4-0 Retur în fileu al Simonei. Românca lovește bine cu reverul și o pune în dificultate pe Daria. Snigur nu mai este la fel de constantă, comite tot mai multe erori. Încă una - două șanse de break. Daria trimite pe culoarul de dublu cu reverul.

3-0 Snigur plesnește mingea și îi pune mari probleme Simonei. Retur ratat de această dată. Snigur este surprinsă de modul în care a sărit mingea și ratează lovitura decisivă. Lovitură moale a sportivei în vârstă de 20 de ani. Serviciu secund bine plasat, Halep se desprinde.

2-0 Snigur controlează schimbul de lângă fileu și închide cu un voleu elegant. Daria se întinde după minge, dar trimite afară. Halep trimite pe linia de fund cu reverul, Snigur nu are răspuns. Eroare a Dariei - Simona are două mingi de break. Halep o fructifică pe prima.

1-0 Început mai bun de set secund pentru Simona. Al doilea as al meciului.Daria stă excelent în puncte și lovește decisiv.Vine și a doua dublă greșeală. Snigur se apără incredibil, scoate multe mingi dificile, dar Simona găsește până la urmă lovitura câștigătoare. Simona își face serviciul (cu ceva emoții).

Simona se întoarce de la vestiare.

2-6 Snigur a controlat schimbul, dar Halep s-a apărat bine și eroare adversarei a venit. Eroare cu reverul a Simonei. Chiar dacă Simona returnează bine, Snigur are răspuns și închide gameul cu o lovitură în cross. Simona trimite pe culoarul de dublu și Snigur câștigă primul set.

2-5 Retur incomodant al ucrainencei, Simona trimite afară. Daria ratează cu reverul în lung de linie.Retur incredibil al Dariei, Simona trimite pe culoarul de dublu. Execuție ratată complet de Halep - două mingi de set pentru adversară. Mingea lovește banda fileului și cade în terenul sportivei din Ucraina. Incredibil, același lucru se întâmplă din nou. Serviciu bun la mediană. As la teu.

1-5 Simona începe gameul cu o eroare, nu pare deloc fericită cu jocul ei. Simona nu profită pe serviciul secund... O nouă lovitură prea lung a româncei. Snigur face pasul în teren, dar Simona o pasează. Lovitură bună a Dariei, care se apropie de câștigarea setului.

1-4 Minge prea lungă a Simonei. Eroare neforțată a ucrainencei, după un serviciu moale al româncei. Încă o greșeală a Dariei. Simona ratează cu reverul (30-30). Rever prea lung al Simonei, încă o minge de break. Dublă greșeală...

1-3 Snigur începe bine și acest game. Răspuns bun al Simonei, cu reverul. Eroare a Dariei (15-30). Simona se apără bine, iar Daria ratează smashul de lângă fileu. Halep recuperează un break.

0-3 Daria își demonstrează talentul, atacă superb în lung de linie cu reverul și Simona ajunge târziu la minge (0-30).Trei mingi de break pentru Snigur. Patrick Mouratoglou pare îngrijorat. O primă minge salvată. Încă un serviciu bun, la exterior.Simona alternează, de această dată a servit bine la mediană. Schimb lung câștigat de Snigur, după o execuție frumoasă cu forehandul în lung de linie. Simona răspunde cu o minge plasată în colțul terenului cu reverul. Eroare a Simonei - a cincea minge de break din acest game. Daria are noroc - mingea cade în terenul Simonei după ce a lovit banda fileului și ucraineanca se desprinde.

0-2 Daria stă din nou bine în punct și Simona gresește prima. Retur bun al Simonei. Snigur este agresivă, face pasul la fileu și o surprinde pe româncă. Serviciu bun al sportivei din Ucraina. Simona returnează în picioarele adversarei și salvează o minge de game. Lovitură prea lungă a Simonei - Snigur confirmă avantajul.

0-1 Meciul a început. Snigur trimite bine în lung de linie, iar Simona ratează următoarea lovitură. Schimb pe mijlocul terenului câștigat de Halep. Românca ratează cu reverul dintr-o poziție favorabilă. Simona trimite aproape de linia de fund, iar Daria nu are răspunsul potrivit (30-30). Halep îi oferă o minge de break adversarei, după ce a ratat de lângă fileu. Unghi incredibil găsit de Snigur, din defensivă - break pentru ucraineancă.

Partida va fi arbitrată din scaun de francezul Emmanuel Joseph.

Daria Snigur a câștigat tragerea la sorți și a ales ca Simona să servească prima.

Sunt 29 de Grade Celsius la New York, umiditate 63%.

Cele două jucătoare se află la încălzire.

Andy Murray l-a învins pe Francisco Cerundolo, scor 7-5, 6-3, 6-3. Pe arena Louis Armstrong urmează meciul dintre Simona Halep și Daria Snigur.

US Open 2022 va avea loc în perioada 29 august - 11 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi LiveText pe HotNews.ro.