Simona Halep a primit marți vestea cea mare: Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a redus suspendarea pentru dopaj de la 4 ani la doar 9 luni și poate reveni imediat pe terenul de tenis.

Simona HalepFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> BREAKING Suspendarea Simonei Halep a fost redusă la doar 9 luni, anunță TAS - Fosta lideră WTA poate reveni pe teren

Simona Halep a primit vestea revenirii în tenis de la avocatul său

Verdictul dat de TAS i-a fost comunicat Simonei Halep de către avocatul său, Bogdan Stoica.

Acesta a descris reacția sportivei și explozia de bucurie cu care a întâmpinat verdictul.

„A fost extrem, extrem de fericită, fericire maximă. A fost un chiot de bucurie. E genul emoțional. E foarte greu de crezut că un sportiv ca ea, care a ajuns să se lupte cu întreg sistemul antidoping...

O cunosc pe Simona de foarte mulți ani, de la 12 - 13 ani. O sportivă exemplară, cu o carieră nepătată, cu o grijă exemplară pentru sportul curat, a ajuns complet aiurea într-o situație incredibilă.

Nu pot să spun că am știut de la început că vom câștiga, dar am crezut de la început că o putem ajuta. Am fost o echipă, doi avocați și mai apoi un al treilea. Da, eu am fost singurul din România.

E un om extraordinar și știam că Simona nu poate face așa ceva” – a declarat Bogdan Stoica, pentru DigiSport.

Simona Halep: „Abia aștept să mă întorc în circuit”

„De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată.

Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea.

Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit.

Aș dori să le mulțumesc avocaților mei care au fost alături de mine și au crezut în mine de la început; și, mai important, vreau să le mulțumesc sponsorilor mei, fanilor și concurenților mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung și dificil. Abia aștept să mă întorc în circuit” - Simona Halep, conform Euronews.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).