​Kim Clijsters (fostă lideră WTA) și Andy Roddick (fost ocupant al locului 1 în ierarhia ATP) au comentat declarațiile danezei Caroline Wozniacki, care a afirmat că sportivii depistați pozitiv nu ar trebui să primească invitații la turnee, după ce Simona Halep a beneficiat de un wild card la turneul WTA 1.000 de la Miami.

Caroline Wozniacki si Simona HalepFoto: Jason Heidrich / AP / Profimedia

>> Simona Halep a revenit în țară - Ce spune despre noul antrenor, participarea la JO și următorul turneu

>> Simona Halep, previziuni după revenirea în tenis - De ce îi este cel mai frică

Kim Clijsters: „Sunt 100% de acord cu Wozniacki, dar situația Simonei Halep este diferită”

Întrebată ce părere are despre revenirea Simonei în circuitul WTA, Caroline Wozniacki (sportivă care a cucerit singurul titlu de Grand Slam tocmai după o finală cu Halep - Australian Open 2018) a precizat că din punctul ei de vedere jucătorii care au fost depistați pozitiv ar trebui să o ia de la zero în încercarea de a reveni în elita sportului.

Românca i-a sugerat danezei să citească decizia TAS și să observe că a fost vorba despre un supliment contaminat.

În cadrul podcastului „Served with Andy Roddick”, foștii lideri mondiali i-au luat apărarea Simonei Halep afirmând că „situația este complet diferită, ea a fost depistată pozitiv fără să știe despre substanță”.

„(Wozniacki) a fost foarte precaută când a spus-o, dar, în esenţă, nu crede că oamenii care s-au dopat ar trebui să se întoarcă şi să primească wild card-uri. Lui Halep nu i-a plăcut. A intrat în defensivă şi a spus că nu este o trişoare, că nu s-a dopat. Se vede că a fost deranjată. Este o afacere, iar tu o vrei pe (Halep) ca subiect de poveste” - Andy Roddick.

„Când cineva este testat pozitiv pentru că a luat ceva pentru a deveni un atlet mai bun, atunci sunt sută la sută de acord cu Caroline. Situaţia Simonei este complet diferită, ea a fost testată pozitiv fără să ştie că are acea substanţă” - Kim Clijsters.

>> Simona Halep și turneul la care ar putea participa după eliminarea de la WTA Miami: „Este invitata ideală”

Kim Clijsters crede că Simona Halep „nu este o trișoare”

Subiectul wild cardurilor primite de jucătorii testați pozitiv a mai fost dezbătut în trecut, iar Simona Halep a fost implicată și atunci.

Maria Sharapova a fost suspendată după ce a picat un test antidoping (la meldonium), iar revenirea pe teren s-a produs printr-un wild card primit din partea organizatorilor de la Stuttgart (ediția din 2017, turneu de categorie WTA 500).

La acel moment, Alize Cornet și Simona Halep s-au declarat împotriva gestului făcut de organizatorii germani, iar Clijsters și Roddick au vorbit acum despre comentariile făcute de româncă la acea vreme.

„Halep a fost înregistrată în 2017, când Sharapova a revenit după ce a ispăşit pedeapsa şi a primit un wild card, spunând că absolut sub nicio formă cineva care a fost depistat pozitiv nu ar trebui să primească wild carduri” - Andy Roddick.

„Faptul că a spus ceva despre Maria în trecut arată viziunea ei despre cum priveşte dopajul şi că nu este o trişoare. În mintea ei, ea nu a trişat, iar eu chiar cred asta” - Kim Clijsters.

>> ITIA, decizie diferită într-un caz asemănător cu cel al Simonei Halep - A scăpat de suspendare

De știut după meciul dintre Simona Halep și Paula Badosa de la WTA Miami

  • Pentru prezența pe tabloul principal de la WTA Miami, Simona Halep va primi un cec în valoare de 23.250 de dolari și 10 puncte în clasamentul mondial de simplu (se află pe locul 1140 în ierarhia Live).
  • Simona Halep disputase ultimul ei meci oficial în data de 29 august 2022. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Simona Halep vorbește despre înfrângerea de la WTA Miami - Ce spune despre reîntâlnirea cu Patrick Mouratoglou

>> Antrenorul Carlos Martinez vorbește în premieră despre colaborarea cu Simona Halep