Simona Halep a revenit luni în România după participarea la WTA Miami. Fosta lideră mondială a atins subiecte importante cum ar fi: participarea la Jocurile Olimpice, munca cu noul antrenor, dar și următorul turneu la care va juca.

Simona HalepFoto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Doi foști lideri WTA și ATP au dat un verdict după schimbul de replici dintre Caroline Wozniacki și Simona Halep

Simona Halep nu va juca la Charleston - Nu știe care va fi următorul turneu la care va participa

După eliminarea din runda inaugurală de la Miami (a beneficiat de un wild card, iar Paula Badosa a învins-o în turul întâi) s-a tot zvonit că Simona va juca pe zgura verde de la Charleston (între 1 și 7 aprilie are loc turneul de categorie WTA 500).

Revenită în România după participarea de la WTA Miami, Simona a spus că nu va juca la vreun turneu în următoarea perioadă, ea urmând să se concentreze pe antrenamente intense care să o ajute în meciurile oficiale.

Munca cu noul antrenor (Carlos Martinez) va începe în zilele următoare, la București. Tot în următoarea perioadă se va face planul pentru sezonul de zgură, unul în care Simona a avut rezulate bune de-a lungul carierei.

„Trebuie să mă apuc de muncă. Mi-a plăcut mult să revin pe teren, a fost o bucurie enormă. Îmi era dor să intru pe teren, de tot ce însemna tenisul, am zâmbit pentru că aveam şi familia acolo şi prietenii apropiaţi.

Cu Darren Cahill a fost o revedere plăcută, noi suntem prieteni deja, am câştigat un om foarte valoros în cariera mea.

Şi cu colegele din circuit a fost o revedere plăcută. A fost un sentiment plăcut, le mulţumesc lor şi familiei că au fost alături de mine” - Simona Halep.

Despre munca cu noul antrenor, Carlos Martinez

Simona a clarificat după participarea de la Miami și problema antrenorului. Carlos Martinez va fi primul tehnician cu care Halep va lucra în următoarea perioadă, iar munca propriu zisă va începe la București.

„Mereu l-am admirat pentru felul în care muncește pe teren (n.r. pe Carlos Martinez) și pentru rezultatele obținute cu jucătoare pe care eu le-am admirat.

Kuznetsova este una dintre preferatele mele. Am discutat cu Darren (n.r. Cahill) despre antrenor și am ajuns la concluzia că vreau să încerc o perioadă cu Carlos.

Da, o să vină la București. O să rămân să mă antrenez aici. Carlos o să ajungă săptămâna viitoare. Am discutat ceva despre acest lucru (n.r. participarea la competițiile de la Madrid și Roma), dar încă nu s-a hotărât nimic” - Simona Halep.

Despre o eventuală participare la Jocurile Olimpice de la Paris

Simona a atins și problema participării la Jocurile Olimpice de la Paris, competiție care se va disputa în complexul de la Roland Garros.

„Mi-aş dori mult să pot să mă calific, dar am înțeles că sunt şanse minime. La Paris, să joc la Jocurile Olimpice, ar fi minunat. Dar nu am clasament, trebuie să fiu în primele 60-70” - Simona Halep.

Întrebată cum se simte după revenirea în tenis, Simona a precizat că are mai multă încredere în ea. De asemenea, Halep a comentat și pe marginea comentariului făcut de Caroline Wozniacki. Daneza a spus că sportivii găsiți dopați nu ar trebui să beneficieze de wild carduri.

„În mine ca persoană mă simt mai încrezătoare, dar ca jucătoare de tenis va fi greuţ să ajung unde îmi doresc. Nu mai simt presiunea, nu ştiu cât voi mai juca, dar voi juca de plăcere.

Nu mă mai gândesc la asta (n.r. la ceea ce a spus Caroline Wozniacki). Să citească mai bine decizia TAS şi dacă nu o înțelege, să-i explice cineva”, a conchis Halep.

Cine este Carlos Martinez Comet, noul antrenor al Simonei Halep

În vârstă de 49 de ani, Carlos Martinez Comet le-a mai antrenat pe Kateryna Baindl (Kozlova), Clara Tauson, Svetlana Kuznetsova, Daria Kasatkina, Misa Eguchi și Margarita Betova (Gasparyan). Spaniolul a lucrat și cu Galo Blanco, Fernando Vicente, Marc Lopez, German Puentes și Feliciano Lopez.

A obținut rezultate importante alături de Svetlana Kuznetsova. Rusoaica a cucerit două titluri WTA (Sydney și Moscova, ambele în 2016), s-a calificat la Turneul Campioanelor 2016 și a ajuns în alte trei finale importante (Indian Wells, Miami și Madrid).

A ajutat-o pe Margarita Gasparyan să obțină al doilea ei titlu WTA, la Tashkent 2018.

Martinez a antrenat-o timp de patru ani pe Daria Kasatkina și a condus-o spre patru titluri - Phillip Island Trophy, Sankt Petersburg (2021), San Jose și Granby (2022) - și o semifinală de Grand Slam (Roland Garros 2022). La finalul colaborării, antrenorul a dezvăluit că i-a recomandat rusoaicei „să meargă la un psiholog”.

Potrivit WTA, ii plac pescuitul, muzica și sportul. Este căsătorit și are două fiice. În 2013, Martinez și-a deschis propria academie de tenis, CMC Competition. În prezent, acolo se antrenează 9 jucători profesioniști.

Ca jucător, Martinez a fost cel mai sus pe locul 400 în clasamentul ATP de simplu și pe 180 în ierarhia de dublu.