Simona Halep a primit un wildcard la turneul WTA 1000 de la Miami, însă românca a fost învinsă în runda în inaugurală de Paula Badosa. Fosta lideră mondială ar putea primi o nouă invitație, de această dată la un turneu din categoria WTA 250.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> Antrenorul Carlos Martinez vorbește în premieră despre colaborarea cu Simona Halep

Simona Halep ar putea primi wildcard și la WTA Rouen

Turneul de la Rouen a trecut de la categoria WTA 125 la WTA 250 și va avea loc în perioada 15-21 aprilie.

Revenită în circuitul WTA după ce TAS i-a redus considerabil suspendarea primită în scandalul de dopaj cu Roxadustat de la US Open 2022 (de la 4 ani la 9 luni), Halep a fost surpriza turneului de la Miami, unde a primit un wildcard din partea organizatorilor.

Învinsă în runda inaugurală de Paula Badosa, Halep este foarte aproape de a primi o nouă invitație, de această dată la turneul de la Rouen.

„Dar avem o bănuială că un anunţ important ar putea fi făcut în curând pentru a sărbători această primă ediţie. Simona Halep este invitata ideală pentru acest tip de turneu, deoarece românca, de la sfârşitul suspendării, este în căutare de meciuri şi de încredere, iar clasamentul ei nu îi permite accesul la cele mai mari turnee din circuit. Vom afla în curând dacă We Love Tennis a avut sau nu intuiție”, au scris jurnaliștii de la Welovetennis.fr.

Open Capfinances Rouen Metropole, turneu din categoria WTA 250, va avea loc în perioada 15-21 aprilie. Se va juca pe zgură, pe tabloul principal se vor afla 32 de jucătoare și vor fi acordate premii în valoare totală de $267.082. Primele ediții au fost câștigate de Maryna Zanevska (2022) și Viktorija Golubic (2023).

>> Reacția Simonei Halep după ce o importantă rivală a spus că sportivii depistați pozitiv nu ar trebui să primească wild carduri

>> Simona Halep vorbește despre înfrângerea de la WTA Miami - Ce spune despre reîntâlnirea cu Patrick Mouratoglou

>> România mai are o singură reprezentantă la WTA Miami, după ce și Jaqueline Cristian a fost eliminată

De știut după meciul dintre Simona Halep și Paula Badosa de la WTA Miami

  • Pentru prezența pe tabloul principal de la WTA Miami, Simona Halep va primi un cec în valoare de 23.250 de dolari și 10 puncte în clasamentul mondial de simplu (se află pe locul 1140 în ierarhia Live).
  • După ce Simona Halep, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au fost eliminate în runda inaugurală, România mai are o singură reprezentantă la Miami: Sorana Cîrstea (turul al doilea - meci cu Sloane Stephens sau Angelique Kerber).
  • Simona Halep disputase ultimul ei meci oficial în data de 29 august 2022. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).