Simona Halep își va face revenirea pe terenul de tenis la turneul „WTA 1000” de la Miami, după o pauză de un an și șapte luni. În primul tur, fosta lideră mondială se va duela cu Paula Badosa.

Simona HalepFoto: Arlyn McAdorey / Zuma Press / Profimedia

Simona Halep vs Paula Badosa în turul întâi la WTA Miami – Primul meci oficial din august 2022

Beneficiară a unui wildcard, Simona se va întoarce pe teren după o absență de un an și jumătate, perioadă în care a fost suspendată în urma unui scandal de dopaj (a obținut reducerea suspendării la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de la 4 ani la 9 luni).

În primul tur, fosta lideră mondială o va întâlni pe Paula Badosa (73 WTA).

Fostă ocupantă a locului 2 mondial, Paula Badosa a coborât între timp pe locul 73 al ierarhiei mondiale, din cauza numeroaselor accidentări care au făcut-o să nu se mai ridice la nivelul din anii precedenți.

Jucătoarea spaniolă are în palmares doar trei titluri câștigate, la Indian Wells (2021), Belgrad (2021) și Sydney (2022).

După meciul pierdut în fața româncei la WTA Madrid în 2022, Badosa afirma că Halep este „o stea a tenisului”.

În turul al doilea, câștigătoarea dintre Halep și Badosa o va întâlni pe Aryna Sabalenka (2 WTA).

Partidele din turul întâi se vor disputa începând de marți, 19 martie, zi în care este așteptată să-și facă apariția pe teren și Simona Halep, fostă lideră a clasamentului mondial.

România are patru jucătoare acceptate direct pe tabloul principal de la WTA Miami: Sorana Cîrstea (22 WTA - favorită 19 - acceptată direct în turul al doilea), Ana Bogdan (65 WTA), Jaqueline Cristian (82 WTA) și Simona Halep (fără clasament).

Simona Halep – Paula Badosa, 2-0 în meciurile directe

2022, Wimbledon: 6-1, 6-2 pentru Halep

2022, Madrid: 6-3, 6-1 pentru Halep

Adversarele româncelor la WTA Miami 2023

Turul I

Simona Halep vs Paula Badosa (73 WTA)

Ana Bogdan vs Katerina Siniakova (41 WTA)

Jaqueline Cristian vs Diane Parry (61 WTA)

Turul II

Sorana Cîrstea vs Angelique Kerber (607 WTA) / Sloane Stephens (44 WTA)

Miami Open, turneu din categoria WTA 1000, va avea loc în perioada 19-31 martie. Se va juca pe suprafață hard, pe tabloul principal se vor afla 128 de jucătoare și vor fi acordate premii totale în valoare de $8,995,555. Campioana en-titre este Petra Kvitova (este însărcinată și nu va participa la ediția din acest an).

>> WTA Miami: Patru românce, direct pe tabloul principal - Când va debuta Simona Halep

>> Simona Halep revine în echipa României de Billie Jean King Cup

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Darren Cahill, mesaj de suflet pentru Simona Halep, după „18 luni de tortură”

>> Expertul care a ajutat-o pe Simona Halep vine cu noi detalii - Cum a demonstrat contaminarea cu roxadustat

>> Laboratorul de Control Doping din România reacționează după ce Simona Halep a spus că aproape i-a distrus cariera

>> Ion Țiriac, nemulțumit de suma pe care Simona Halep a cerut-o în procesul cu firma care a produs suplimentul contaminat

>> Opinie dură după cazul Simonei Halep: „Dopajul în sport continuă fără jenă. A făcut toate lucrurile care au dus la suspendare”

>> Suma pe care ITIA ar fi cheltuit-o pentru a dovedi vinovăția Simonei Halep în scandalul de dopaj