Simona Halep a dat în judecată Quantum Nutrition, firma care a produs suplimentul contaminat cu Roxadustat, iar despăgubirile se ridică la 10 milioane de dolari. Ion Țiriac, unul dintre sfătuitorii fostei lidere WTA, a precizat că suma este una mult prea mică.

Ion TiriacFoto: JACOVIDES-MOREAU / Bestimage / Profimedia

>> Expertul care a ajutat-o pe Simona Halep vine cu noi detalii - Cum a demonstrat contaminarea cu roxadustat

Ion Țiriac spune că Simona Halep ar fi trebuit să ceară despăgubiri de 100-200 de milioane de dolari

Într-o intervenție pentru Gsp.ro, omul de afaceri se declară uimit de suma pe care Simona o cere firmei Quantum Nutrition, Țiriac fiind de părere că este vorba de mult prea puțini bani.

„Să vedem ce se întâmplă în viitor cu procesul intentat companiei producătoare. Ce va face Halep și cine o va sfătui din punct de vedere legal... La fel, ce se întâmplă cu echipa ei, cu fabricantul produsului (Quantum Nutrition, firmă de la care Halep a cerut daune în valoare de 10 milioane de dolari).

L-a dat în judecată pe fabricant în Statele Unite, nu în România sau la Cioflingeni sau în Congo. Trebuia să-l dea pentru 100-200 de milioane, nu pentru zece milioane. Mizilic așa, zece milioane?!

Trebuia să le ceară mai mulți bani, vai de mine și de mine!” - Ion Țiriac, pentru sursa citată.

>> Suma pe care ITIA ar fi cheltuit-o pentru a dovedi vinovăția Simonei Halep în scandalul de dopaj

În sprijinul afirmațiilor sale, Țiriac a adus exemplul lui Eugenie Bouchard.

Sportiva din Canada i-a dat în judecată pe organizatorii de la US Open acum câțiva ani de zile pentru că a alunecat pe podeaua umedă din vestiare.

După doi ani și jumătate de proces, Bouchard a avut câștig de cauză, iar conform lui Ion Țiriac suma câștigată ar fi fost de aproximativ zece milioane de dolari.

„Zece milioane a luat fătuca aia canadiancă (n.r. Eugenie Bouchard), care a căzut în vestiar la US Open. Nu mai joacă acuma, face modă. A căzut acolo, s-a lovit puțin, iar Federația Americană i-a dat zece milioane ca să nu-i dea în judecată” - Ion Țiriac.

Omul de afaceri mai spune că un avocat bun în SUA costă undeva între 1200 și 1500 de dolari pe oră. „Adică dacă scrie o scrisoare ți-a luat o mie de dolari cel puțin”, a conchis Ion Țiriac.

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

>> Laboratorul de Control Doping din România reacționează după ce Simona Halep a spus că aproape i-a distrus cariera