Real Madrid a reușit miercuri calificarea în finala UEFA Champions League, după un meci decis pe final în fața celor de la Bayern Munchen, scor 2-1. Spaniolii vor întâlni Borussia Dortmund în finala de pe Wembley.

Joselu, Real MadridFoto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP / Profimedia

>> Borussia Dortmund s-a calificat în finala Champions League - Mbappe și compania, fără gol în semifinale

Real Madrid – Bayern Munchen 2-1 (în tur 2-2), în semifinalele Champions League

După 2-2 la Munchen, partida de pe Santiago Bernabeu a început sub semnul dominării madrilenilor.

Prima repriză s-a încheiat cu scorul de 0-0, dar contrar cursului jocului, Bayern a deschis scorul în minutul 68 prin Alphonso Davies.

Finalul a fost unul dramatic, rezerva Joselu reușind în doar trei minute (88 și 90+1) să întoarcă soarta partidei în favoarea elevilor lui Carlo Ancelotti.

Finala Champions League, sezonul 2023/2024, se va disputa între Dortmund și Real Madrid în data de 1 iunie, pe Stadionul Wembley din Londra.

Principalele momente ale partidei:

Min 90+15: Fluier final. Real Madrid întoarce scorul și se califică în finala Champions League.

Min 90+1: GOOOL Real Madrid. Intrat pe teren în urmă cu zece minute, Joselu întoarce soarta patidei cu o reluare din fața porții, la centrarea lui Rudiger.

Min 88: GOOOL Real Madrid. Manuel Neuer scapă o minge în față la șutul lui Vinicius, iar Joselu trimite în poartă pentru 1-1.

Min 83: Vinicius reia peste poartă din poziție bună, în urma unei centrări trimise de Carvajal.

Min 71: Gol anulat pentru Real. Nacho reia spre poartă o minge recentrată în urma unui corner, iar devierea fundașilor adverși îl învinge pe Neuer. Reușita este anulată după consultarea imaginilor VAR, pentru fault în atac.

Min 68: GOOOL Bayern. Alphonso Davies deschide scorul cu un șut puternic în diagonală din interiorul careului.

Min 66: Ocazie Bayern. Șutul lui Musiala din interiorul careului este respins de sub bară de Lunin.

Min 59: Același Rodrygo execută o lovitură liberă de la peste 22 de metri, dar Neuer respinge de lângă bară.

Min 55: Ocazie mare Real. Vinicius reușește o acțiune în partea stângă, centrează pentru Rodrygo, care reia puțin pe lângă poartă.

Min 53: Harry Kane îl pune din nou la încercare pe Lunin, dar portarul Realului este din nou la post.

Min 46: S-a reluat partida.

Min 45+1: Se încheie prima repriză pe Santiago Bernabeu.

Min 45: Un minut de prelungiri pentru prima repriză.

Min 44: Șutul lui Mazraoui de la distanță este reținut de Lunin.

Min 40: Centrarea înșelătoare a lui Vinicius Junior este respinsă în extremis de Manuel Neuer în corner.

Min 28: Șutul lui Harry Kane de la marginea careului este deviat puțin pe lângă poarta spaniolilor.

Min 27: Bayern îl pierde pe Serge Gnabry care se accidentează, iar în locul său intră Alphonso Davies.

Min 25: Real Madrid controlează ostilitățile, în timp ce Bayern nu a trimis încă vreun șut spre poarta lui Lunin.

Min 13: Ocazie mare ratată de Real. Vinicius Junior a șutat din unghi în bara laterală, mingea a ricoșat la Rodrygo care din poziție ideală a trimis în Neuer.

Min 6: Carvajal trimite o centrare la firul ierbii în fața porții, dar Rodrygo ratează întâlnirea cu mingea.

Min 1: A început partida de pe Santiago Bernabeu.

Echipele de start:

Real Madrid: 1. Lunin – 2. Carvajal, 22. Rudiger, 6. Fernandez (c), 23. Mendy – 15. Valverde, 8. Kroos, 18. Tchouameni – 5. Bellingham – 11. Rodrygo, 7. Vinicius Junior. Antrenor: Carlo Ancelotti.

Rezerve: 1. Courtois, 25. Arrizabalaga – 3. Militao, 10. Modric, 12. Camavinga, 14. Joselu, 17. Lucas, 19. Ceballos, 20. Garcia, 21. Diaz, 24. Guler

Bayern Munchen: 1. Neuer (c) – 6. Kimmich, 15. Dier, 4. De Ligt, 40. Mazraoui – 27. Laimer, 45. Pavlovic – 10. Sane, 42. Musiala, 7. Gnabry – 9. Kane. Antrenor: Thomas Tuchel

Rezerve: 18. Peretz, 26. Ulreich – 2. Upamecano, 3. Kim Min-Jae, 8. Goretzka, 13. Choupo-Moting, 17. Zaragoza, 19. Davies, 25. Muller, 39. Tel.

Partida de pe stadionul Santiago Bernabeu îl are la centru pe arbitrul polonez Szymon Marciniak.

De știut înaintea meciului de pe Santiago Bernabeu

  • Rezultatele obținute de Bayern Munchen în acest sezon de Champions League - Primul loc în Grupa A: 4-3 (acasă) și 1-0 (deplasare) cu Manchester United, 2-1 (d) și 0-0 (a) cu Copenhaga și 3-1 (d) și 2-1 (a) cu Galatasaray. Optimi: 0-1 (d) și 3-0 (a) cu Lazio Roma. Sferturi: 2-2 (d) și 1-0 (a) cu Arsenal. Semifinale: 2-2 cu Real Madrid (a).
  • Rezultatele obținute de Real Madrid în acest sezon de Champions League - Primul loc în Grupa C: 1-0 (a) şi 3-2 (d) cu Union Berlin, 3-2 (d) şi 4-2 (a) cu Napoli, 2-1 (d) şi 3-0 (a) cu Braga. Optimi: 1-0 (d) şi 1-1 (a) cu RB Leipzig. Sferturi: 3-3 (a) și 1-1, 4-3 după lovituri de departajare (d) cu Manchester City. Semifinale: 2-2 cu Bayern Munchen (d).
  • Galacticii se pot lăuda cu 14 „urecheate”, fiind de altfel și recordul de trofee câștigate în Champions League (pe doi se găsește AC Milan, cu 7). Bayern Munchen este a treia cea mai titrată echipă din această competiție, cu 6 trofee (la fel ca Liverpool).
  • Dacă Bayern va trece de Real, vom avea parte de reeditarea unei finale recente: bavarezii au învins pe Borussia Dortmund în finala din 2013 (s-a disputat tot pe Stadionul Wembley din Londra).
  • Real Madrid (17) și Bayern Munchen (13) sunt echipele cu cele mai multe prezențe în semifinalele Champions League.
  • Bayern Munchen și Real Madrid s-au întâlnit de 27 de ori în competițiile UEFA. Echipa din Germania s-a impus de 11 ori (41 de goluri marcate), trupa din Spania a câștigat 12 meciuri (43 de goluri înscrise), iar 4 partide s-au terminat la egalitate.
  • Cele două s-au duelat și în semifinalele ediției din 2018, iar Real s-a impus cu 4-3 la general (victorie cu 2-1 în deplasare și remiză pe teren propriu, 2-2).
  • Bayern Munchen a pierdut titlul în Bundesliga (în fața echipei Bayer Leverkusen), după 11 sezoane consecutive în care a fost campioană a Germaniei.
  • Real Madrid a cucerit sâmbătă un nou titlu de campioană a Spaniei. Cu patru etape înainte de finalul sezonului de la LaLiga, echipa lui Carlo Ancelotti are 13 puncte peste Girona (locul 2) și 14 peste rivala Barcelona (locul 3).