Reacțiile continuă să apară după ce TAS a redus suspendarea Simonei Halep (de la 4 ani la 9 luni), iar medicul Pompiliu Popescu vine cu o poziție inedită în privința dopajului dublei campioane de Grand Slam.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> PREZENTARE Indian Wells 2024 - Spectacol în „Paradisul tenisului” - Cine transmite la tv turneul californian

Verdictul TAS nu o absolvă de dopaj pe Simona Halep, spune Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei României

Doctorul echipei naționale de fotbal a României în perioada „Generației de Aur” consideră că tot scandalul Simonei a fost premeditat de Patrick Mouratoglou, dar menționează că „nu există nicio neglijență” la un asemenea nivel.

„Dopajul rămâne! Și o zi dacă-i dădea acel tribunal minunat, tot suspendare se chema și tot dopaj era! Așa cum am mai spus, judecarea a fost făcută în jurul probei. Proba rămâne.

Că a vrut să ia, că n-a vrut să ia, că i-a dat 'Murătură' ăla, Mouratoglou sau cum îl cheamă… Uite că Tribunalul de la Lausanne a considerat că Simona Halep nu e chiar atât de vinovată, dar a validat faptul că în corpul ei a fost găsită substanța dopantă.

E bine pentru Halep că i-a fost redusă suspendarea, însă nu o absolvă de dopaj. Asta este esența dopajului, proba.

Nu există neglijență la nivelul ăsta, la banii ăștia! Acolo se învârt milioane de euro! Eu nu dormeam de grijă ca să le pot proteja contractele de sute de mii sau de milioane de dolari pe care le aveau fotbaliștii. Nu dormeam!

Și atunci, cum poți să susții tu că o făbricuță de bloc din Canada face nu știu ce supliment? E treaba ei ce face fabrica aia! La banii ăștia pe care îi câștigi, milioane de euro, tu îți permiți să iei mizeriile alea?

Verdictul acesta lovește în acuratețea competiției. În loc să-i facă pe sportivi să fie atenți până la perfecțiune, ei au încurajat ideea de nevinovăție bazată pe lipsa intenției. Păi, viața e făcută să greșești fără vină.

Ce greșeală să fie acolo? (la echipa lui Mouratoglou - n.r.) Când zici că te vitaminizezi e o greșeală? Greșeală e când dormi și vine unul și-ți dă una în cap. Sau îți bagă pe gât niște substanțe atunci când ești sub anestezie sau adormit.

Aia e greșeală! În cazul acesta poți să spui că nu au calculat corect și că nu s-au așteptat la consecințe. Eu vorbesc numai despre substanța dopantă găsită în corpul ei” - Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei României, pentru Fanatik.

>> Patrick Mouratoglou, desființat după reducerea pedepsei Simonei Halep la TAS: „Și-a pierdut credibilitatea”

>> Concluzie dură în cazul Simonei Halep: „Victoria ei la apel nu va compensa timpul pierdut”

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă:

>> Ion Țiriac, surprins de verdictul dat de TAS în cazul Simonei Halep

>> Comentariul făcut de Patrick Mouratoglou după ce TAS a redus suspendarea Simonei Halep

>> Concluzia lui Darren Cahill după ce TAS a dat verdictul în cazul Simonei Halep

>> Reacția celor de la WTA, după anunțul revenirii Simonei Halep: „Susținem pe deplin decizia TAS”

>> Prezența la Jocurile Olimpice 2024, obiectiv realizabil pentru Simona Halep - Cum poate ajunge la Paris

>> Stere Halep spune unde se află Simona și aduce noutăți despre condiția fizică a fostei lidere WTA

>> Decizia TAS a fost primită cu entuziasm: „Simona Halep va reveni în Top 10 destul de repede”

>> Turneul la care Simona Halep ar putea reveni pe teren

>> ITIA și precizările în cazul Simonei Halep: „Respectăm dreptul jucătorului de a face apel cât și rezultatul”