Vestea că TAS a redus considerabil suspendarea Simonei Halep a ajuns și la Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), care a luat act de decizie și a oferit o primă reacție.

Simona Halep, la TASFoto: Laurent Gillieron / AP / Profimedia

>> BREAKING Suspendarea Simonei Halep a fost redusă la doar 9 luni, anunță TAS - Fosta lideră WTA poate reveni pe teren

ITIA a luat act de decizia TAS în cazul Simonei Halep și anunță că așteaptă motivarea completă

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, ITIA prezintă decizia TAS în cazul Simonei Halep cu precizarea că așteaptă decizia completă a juriului, care va fi publicată la o dată ulterioară.

Totodată, directorul executiv al ITIA, Karen Moorhouse, a oferit o scurtă declarație în care vorbește despre drepturile jucătorilor.

„Un element esențial al procesului anti-doping este dreptul unui jucător de a face apel, iar ITIA respectă atât dreptul său de a face acest lucru, cât și rezultatul.

ITIA așteaptă motivarea completă a deciziei și o va revizui amănunțit în timp util” – a declarat Karen Moorhouse.

>> Reacția Simonei Halep după ce TAS a anunțat ca poate reveni pe terenul de tenis

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).