Simona Halep a primit marți verdictul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv, iar suspendarea sa a fost redusă de la patru ani la nouă luni, iar reacțiile pline de entuziasm au început să curgă la aflarea veștii.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> BREAKING Suspendarea Simonei Halep a fost redusă la doar 9 luni, anunță TAS - Fosta lideră WTA poate reveni pe teren

Revenirea în top a Simonei Halep, o certitudine pentru numele importante din tenisul românesc

Faptul că Simona Halep poate reveni imediat pe terenul de tenis i-a entuziasmat pe George Cosac, Florin Segărceanu sau Virginia Ruzici, care așteaptă ca fosta lideră mondială să revină la forma de dinainte de suspendare.

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac: „În 6-9 luni Simona Halep se va bate cu adversarele de top”

„E o mare victorie pentru Simona, în condițiile în care ITIA se dusese acolo să ceară mărirea pedepsei. Eu am spus mereu de acel moment în care mi-a zis «George, îți spun cu mâna pe inimă, nu am luat nimic conștientă, ca să-mi îmbunătățesc performanțele!»".

Am avut mereu încredere în ea. Acum i s-a luat o piatră de pe inimă. La cum o cunosc de ambițioasă. cred că în 6-9 luni va ajunge să se bată iar cu adversarele din top 10. Dar are nevoie de meciuri, de vreo 10 turnee, și să nu forțeze, din dorința de a reveni mai repede cât mai sus. Oricum, mă bucur pentru ea, că știu ce sacrificii a făcut împreună cu familia.

Și cel mai mult mă bucur, că aș fi murit de ciudă să fie altfel, că atunci când va decide să pună capăt carierei, Simona o va face cu capul sus, nu pe ușa din dos, învinovățită că s-ar fi dopat cu bună știință” – a declarat George Cosac, pentru GSP.

Virginia Ruzici, fost manager al Simonei Halep: „Este capabilă să revină în Top 10 destul de repede”

„Sunt total euforică după această veste bună. Nouă luni sunt de acceptat. Totuşi, produsul a fost găsit în corpul ei. În rest, Simona niciodată nu ar fi putut nici măcar să se gândească o secundă că aşa ceva i s-ar întâmpla în viaţa ei şi cariera ei. Asta e părerea mea.

Eu sunt euforică. Cred că toţi care o iubim şi toată ţara este euforică. Ne vom aştepta, din nou, la mari rezultate din partea ei. După părerea mea, este capabilă de orice, să revină în Top 10 destul de repede. S-a menţinut, s-a antrenat, a avut această forţă. Fiind pe terenul de tenis, la antrenamente, mai uita de această catastrofă care i s-a întâmplat şi o aşteptăm pe terenul de tenis cât mai repede.

Nu ştiu, nu pot intra în astfel de detalii. Eu doar îmi exprim bucuria, entuziasmul. Nu ştiu ce se va întâmpla, cum se va proceda. Dar o văd revenind, sunt convinsă că va fi eliberată, fără presiune. Va juca cu multă inteligenţă şi entuziasm, aşa cum o ştim pe ea.

Bineînţeles, să nu ne aşteptăm la un rezultat în primul turneu pe care îl va juca, să câştige turneul. Noi românii suntem capabili să vrem atât de multe. Probabil că îi va trebui puţin timp, câteva săptămâni, câteva luni, până va putea să ajungă la cel mai înalt nivel. Bucuria noastră trebuie să fie aceea de a o revedea pe teren şi de a-i dori mult succes” – a anunțat Virginia Ruzici, pentru Antena Sport.

Florin Segărceanu, fost căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României: „Este senzațional, s-a făcut dreptate”

„Este incredibil! Dar vreau să întreb: există cineva care poate ataca această decizie? Mi se pare o discrepanță mare... De la patru ani la nouă luni?! Este o diferență de la cer la pământ.

Ei au tot susținut, cu probe și multe alte exemple, că e o suspendare de patru ani, iar Tribunalul de la Lausanne o schimbă în nouă luni? Mi se pare incredibil, șocant!

Sigur, este senzațional, mi se pare că s-a făcut dreptate! Dar să nu ne bucurăm prea repede. Oricum, este o știre foarte, foarte bună pentru noi, pentru tenis, pentru Simona” – a susținut Segărceanu, pentru Gazeta Sporturilor.

Victor Hănescu: „A demonstrat că este nevinovată”

„E incredibilă vestea. Numai când auzi asta te gândeşti că Simona va reveni pe teren. Te gândeşti că a demonstrat că este nevinovată, că lucrurile au fost diferite de ce s-a spus până acum şi că are şanse să revină pe teren, să joace şi să aducă trofee pentru România.

Sigur va reveni în curând, am văzut că iarna asta s-a mai antrenat la Dubai, nu a rupt legătura cu tenisul total.

E o veste pe care clar o aştepta şi, dacă va reveni, clar va arăta că este dispusă să joace şi să arate că a fost nevinovată în toată povestea asta” – a anunțat Victor Hănescu, conform AS.ro.

Nadia Comăneci: „Abia aștept să o revăd pe teren”

„Era şi timpul. Simona Halep este autorizată să revină pe teren după reducerea suspendării de patru ani pentru dopaj. Abia aştept să o revăd pe teren”, a scris Nadia Comăneci pe Facebook.

>> Reacția Simonei Halep după ce TAS a anunțat ca poate reveni pe terenul de tenis

>> Turneul la care Simona Halep ar putea reveni pe teren

>> ITIA și precizările în cazul Simonei Halep: „Respectăm dreptul jucătorului de a face apel cât și rezultatul”

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).