Stere Halep, tatăl Simonei, a oferit o primă reacție după vestea reducerii suspendării sportivei de către TAS, considerând decizia una normală.

Gheorghe Hagi, Stere Halep si Tania HalepFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

>> Reacția Simonei Halep după ce TAS a anunțat ca poate reveni pe terenul de tenis

Stere Halep a confirmat că Simona se află la Dubai și nu a întrerupt pregătirea sportivă

Tatăl Simonei Halep a comentat victoria obținută la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv, precizând că sportiva nu a întrerupt pregătirea și este gata de revenire.

„Era normal, multe voci, chiar și din România au condamnat-o pe Simona că e trișoare, că nu știu ce, că a trișat... Problema este aici, la noi în țară. Știam de prima dată că o să se întâmple așa, eu v-am declarat de prima dată că Dumnezeu are grijă, va rezolva problema, așa cum s-a întâmplat.

Ne simțim puțin supărați, pentru că nu trebuia să se întâmple asta, și s-a întâmplat... Dar, astea sunt riscurile vieții. N-am sunat-o încă, acum am ajuns acasă. Ea este la Dubai. Dacă încercați să vă puneți în locul unui părinte, o să vedeți cât este de greu.

După cum știți, și după declarațiile pe care le-a făcut, și postările pe care le-a făcut Simona, ați văzut că făcea pregătirea. Nu a întrerupt pregătirea, menținerea în formă” – a susținut Stere Halep, conform Digi24.ro.

>> BREAKING Suspendarea Simonei Halep a fost redusă la doar 9 luni, anunță TAS - Fosta lideră WTA poate reveni pe teren

>> Decizia TAS a fost primită cu entuziasm: „Simona Halep va reveni în Top 10 destul de repede”

>> Turneul la care Simona Halep ar putea reveni pe teren

>> ITIA și precizările în cazul Simonei Halep: „Respectăm dreptul jucătorului de a face apel cât și rezultatul”

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).