Simona Halep a primit dreptul de a reveni pe terenurile de tenis, după ce TAS i-a redus suspendarea pentru dopaj de la 4 ani la 9 luni. Subiectul a fost intens discutat, iar australianul John Millman (semifinalist în Cupa Davis) a avut o reacție care s-a viralizat.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> PREZENTARE Indian Wells 2024 - Spectacol în „Paradisul tenisului” - Cine transmite la tv turneul californian

John Millman, mesaj către Simona Halep: „Nu-l lasă pe Patrick pe lângă băuturile tale la întoarcerea în tenis”

Pe contul personal de Twitter, fostul ocupant al locului 33 din ierarhia ATP salută revenirea Simonei Halep în tenis și aruncă o ironie către Patrick Mouratoglou, cel care s-a declarat (în cele din urmă) responsabil pentru scandalul de dopaj în care Halep este implicată.

„Mă bucur să văd că Simona e eligibilă să joace din nou. Să nu-l lași pe Patrick (n.r. Mouratoglou) nicăieri pe lângă băuturile tale atunci când revii”, este mesajul lui John Millman după decizia TAS de a-i reduce Simonei suspendarea.

Aflat încă în ierarhia ATP (locul 937 la simplu), Millman și-a anunțat retragerea din tenis după ediția din acest an a Grand Slamului de la Australian Open.

În vârstă de 34 de ani, John a fost cel mai sus în clasamentul mondial pe locul 33 (pe 15 octombrie 2018), cel mai bun rezultat la un Grand Slam este prezența în sferturi la US Open (2018), iar doar din premiile din tenis a adunat de-a lungul carierei $5,519,421 (simplu + dublu).

>> Patrick Mouratoglou, desființat după reducerea pedepsei Simonei Halep la TAS: „Și-a pierdut credibilitatea”

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă:

>> Reacția celor de la WTA, după anunțul revenirii Simonei Halep: „Susținem pe deplin decizia TAS”

>> Prezența la Jocurile Olimpice 2024, obiectiv realizabil pentru Simona Halep - Cum poate ajunge la Paris

>> Stere Halep spune unde se află Simona și aduce noutăți despre condiția fizică a fostei lidere WTA

>> Decizia TAS a fost primită cu entuziasm: „Simona Halep va reveni în Top 10 destul de repede”

>> Turneul la care Simona Halep ar putea reveni pe teren

>> ITIA și precizările în cazul Simonei Halep: „Respectăm dreptul jucătorului de a face apel cât și rezultatul”