Novak Djokovic s-a calificat fără emoții în turul trei la turneul Masters de la Roma, dar liderul clasamentului ATP a avut parte de un moment dureros în timp ce semna autografe: a fost lovit în cap de un recipient metalic și s-a prăbușit.

Novak DjokovicFoto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Novak Djokovic, după ce a fost lovit în cap: „A fost un accident și sunt bine”

Victorios cu 6-3, 6-1 în fața lui Corentin Moutet, Nole a intrat pe culoarul care duce la vestiare și s-a oprit pentru a le oferi niște amintiri plăcute fanilor săi.

În timp ce semna autografe, sârbul a fost lovit în cap de o sticlă, iar pe rețelele de socializare au apărut videoclipuri care au demonstrat că a fost vorba de un accident: un fan s-a aplecat, iar recipientul a căzut din ghiozdanul său.

Nole și-a pus mâinile în cap, a fost transportat la cabinetul medical de la Foro Italico, iar în timpul nopții le-a transmis fanilor un scurt mesaj.

„Vă mulțumesc pentru mesajele de îngrijorare. Acesta a fost un accident și sunt bine, mă odihnesc la hotel cu o pungă de gheață. Ne vedem cu toții duminică” - Novak Djokovic pe X (fostul Twitter).

Potrivit unui purtător de cuvânt al Federaţiei italiene de tenis, care organizează turneul, Djokovic „are o tăietură la cap care nu a necesitat copci, ci doar adeziv chirurgical”.

De 6 ori campion la Roma, Nole îl va înfrunta în turul trei pe Alejandro Tabilo (32 ATP), cel care a trecut în turul al doilea de Yannick Hanfmann (59 ATP), scor 6-3, 7-6(4).

Novak Djokovic este cel mai vârstnic jucător care a cucerit titlul la Foro Italico. Sârbul a reușit această performanță în anul 2022, când l-a surclasat pe Stefanos Tsitsipas, scor 6-0, 7-6(5).

ATP Roma are loc în perioada 8-19 mai pe zgura din complexul de la Foro Italico. Are premii totale în valoare de 7.877.020 € și face parte din categoria „ATP 1000”. Campionul en-titre este Daniil Medvedev.

>> Campionul de Grand Slam cu nenumărate victorii contra BIG 3 spune adio tenisului la doar 30 de ani

ghioz