Simona Halep revine în circuitul WTA la turneul de la Miami, iar dubla campioană de Grand Slam va afla duminică numele adversarei pe care o va întâlni în runda inaugurală.

Simona HalepFoto: Phamai Techaphan / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Simona Halep, veste importantă din partea WTA

Simona Halep va afla duminică împotriva cui își va face revenirea în circuitul WTA

Update ora 19:15: James Blake, directorul turneului WTA Miami, a anunțat ca tragerea la sorți va avea loc de la ora locala 16:00 (ora 22:00, ora României).

Beneficiară a unui wildcard, Simona se va întoarce pe teren după o absență de un an și jumătate, perioadă în care a fost suspendată în urma unui scandal de dopaj (a obținut reducerea suspendării la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de la 4 ani la 9 luni).

Tragerea la sorți a tabloului principal de la Miami Open va avea loc duminică, 17 martie, de la ora 19:00 (ora României).

Partidele din turul întâi se vor disputa începând de marți, 19 martie, zi în care este așteptată să-și facă apariția pe teren și Simona Halep, fostă lideră a clasamentului mondial.

România are patru jucătoare acceptate direct pe tabloul principal de la WTA Miami: Sorana Cîrstea (22 WTA - favorită 19 - acceptată direct în turul al doilea), Ana Bogdan (65 WTA), Jaqueline Cristian (82 WTA) și Simona Halep (fără clasament).

Miami Open, turneu din categoria WTA 1000, va avea loc în perioada 19-31 martie. Se va juca pe suprafață hard, pe tabloul principal se vor afla 128 de jucătoare și vor fi acordate premii totale în valoare de $8,995,555. Campioana en-titre este Petra Kvitova (este însărcinată și nu va participa la ediția din acest an).

>> WTA Miami: Patru românce, direct pe tabloul principal - Când va debuta Simona Halep

>> Simona Halep revine în echipa României de Billie Jean King Cup

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Darren Cahill, mesaj de suflet pentru Simona Halep, după „18 luni de tortură”

>> Expertul care a ajutat-o pe Simona Halep vine cu noi detalii - Cum a demonstrat contaminarea cu roxadustat

>> Laboratorul de Control Doping din România reacționează după ce Simona Halep a spus că aproape i-a distrus cariera

>> Ion Țiriac, nemulțumit de suma pe care Simona Halep a cerut-o în procesul cu firma care a produs suplimentul contaminat

>> Opinie dură după cazul Simonei Halep: „Dopajul în sport continuă fără jenă. A făcut toate lucrurile care au dus la suspendare”

>> Suma pe care ITIA ar fi cheltuit-o pentru a dovedi vinovăția Simonei Halep în scandalul de dopaj