Simona Halep revine pe terenul de tenis și va participa la turneul WTA de la Miami, primul după o pauză de un an și șapte luni. Sportiva a primit o reducere semnificativă a pedepsei după apelul făcut la TAS, iar acum aceasta a primit o nouă veste importantă.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> Darren Cahill, mesaj de suflet pentru Simona Halep, după „18 luni de tortură”

>> Simona Halep revine în echipa României de Billie Jean King Cup

Simona Halep ar putea reveni în clasamentul WTA, chiar pe poziția ocupată în momentul suspendării

Având în vedere verdictul venit din Elveția, Simona Halep ar fi trebuit să aibă drept de joc din luna iulie a anului 2023, iar la momentul respectiv se afla pe locul 54 în clasamentul WTA.

Suspendată inițial pentru patru ani, Simona Halep a avut câștig de cauză la TAS și a primit o reducere semnificativă a pedepsei, urmând să revină pe teren la turneul de la Miami, acolo unde a primit un wildcard.

„Am demarat un proces de revizuire a acestei reguli deoarece credem că este potrivit să luăm în considerare acest lucru.

Termenul precis pentru o potențială schimbare a regulii și implementarea ei ulterioară va depinde de feedback-ul pe care îl vom primi din partea membrilor noștri.” - au transmis oficialii WTA pentru GSP.

>> WTA Miami: Patru românce, direct pe tabloul principal - Când va debuta Simona Halep

>> Expertul care a ajutat-o pe Simona Halep vine cu noi detalii - Cum a demonstrat contaminarea cu roxadustat

>> Laboratorul de Control Doping din România reacționează după ce Simona Halep a spus că aproape i-a distrus cariera

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Ion Țiriac, nemulțumit de suma pe care Simona Halep a cerut-o în procesul cu firma care a produs suplimentul contaminat

>> Opinie dură după cazul Simonei Halep: „Dopajul în sport continuă fără jenă. A făcut toate lucrurile care au dus la suspendare”

>> Suma pe care ITIA ar fi cheltuit-o pentru a dovedi vinovăția Simonei Halep în scandalul de dopaj