Simona Halep a revenit pe terenul de tenis după mai bine de un an și jumătate, după ce TAS i-a redus considerabil suspendarea (de la 4 ani la 9 luni), iar românca a jucat primul meci la turneu WTA de la Miami, unde a fost învinsă în runda inaugurală de Paula Badosa.

Simona HalepFoto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Un important turneu va reveni în circuitul WTA după o pauză de cinci ani

Simona Halep va juca la WTA Madrid

Simona Halep a jucat primul meci de tenis după mai bine de un an și jumătate, fiind prezentă la turneul de la Miami, acolo unde organizatorii i-au acordat un wildcard.

Eliminată în runda inaugurală de Paula Badosa, Simona Halep a anunțat miercuri că va fi prezentă la turneul WTA de la Madrid, unde, de asemenea, a primit un wildcard.

„Mulțumesc mult, Madrid Open, pentru acest wild-card. Turneul de la Madrid a fost întotdeauna special pentru mine.

Am de acolo amintiri fericite și sunt recunoscătoare că-mi pot crea altele noi. Ne vedem curând.” - a scris fostă lideră WTA.

Mutua Madrid Open este un turneu din categoria WTA 1000 ce se desfășoară în perioada 22 aprilie - 5 mai. Se joacă pe zgură, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Turneul este dotat cu premii totale în valoare de €7,877,020.

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Darren Cahill, mesaj de suflet pentru Simona Halep, după „18 luni de tortură”

>> Expertul care a ajutat-o pe Simona Halep vine cu noi detalii - Cum a demonstrat contaminarea cu roxadustat

>> Laboratorul de Control Doping din România reacționează după ce Simona Halep a spus că aproape i-a distrus cariera