Adrian Mazilu a fost transferat de Brighton la începutul acestui an pentru suma de 3 milioane de euro, însă jucătorul de 18 ani a fost împrumutat imediat în Eredivisie, la Vitesse.

Adrian Mazilu, FarulFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dan Petrescu l-ar vrea pe Adrian Mazilu la CFR Cluj

Adrian Mazilu a făcut senzație la primul său sezon la echipa de seniori a Farului, reușind să marcheze 7 goluri și să ofere o pasă decisivă în 21 de apariții pentru formația lui Gică Hagi.

Mai mult decât atât, Mazilu a fost un jucător important care a contribuit prin reușitele sale de excepție la câștigarea titlului, iar evoluțiile sale au atras atenția cluburilor din afara țării.

Concret, Brighton a decis să plătească în ianuarie nu mai puțin de trei milioane de euro pentru a-l transfera definitiv de la Farul, însă jucătorul de 18 ani a fost cedat sub formă de împrumut la Vitesse, în campionatul Olandei.

Acolo, Mazilu a strâns în total 4 meciuri pentru echipa din Eredivisie (3 în campionat și unul în Cupă), iar cei de la Fanatik scriu că acesta ar putea reveni în SuperLiga României.

Dan Petrescu, actualul antrenor al celor de la CFR Cluj, l-ar fi cerut pe acesta pentru noul sezon, iar oficialii ardelenilor ar negocia deja cu cei de la Brighton pentru un nou împrumut.

Mazilu evoluează deja pentru naționala sub 21 de ani a României, unde a jucat nu mai puțin de 7 meciuri și este o variantă bună pentru atacul CFR-ului, care l-ar putea pierde în această vară pe Philip Otele.

2.5 milioane de euro este cota de piață a lui Mazilu, conform Transfermarkt.