​Turneul de categorie „1000” de la Wuhan va reveni în circuitul WTA după o pauză de cinci ani de zile, conform unui anunț al organizatorilor chinezi.

Circuitul WTAFoto: Independent Photo Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Marile necunoscute ale sezonului de zgură din ATP - Dominația lui Nadal, tot mai aproape de apus

Wuhan Open revine în circuitul WTA - Ultima ediție a avut loc în 2019

Competiția de la Wuhan a avut ultima ediție în 2019, iar de la acel moment turneul a dispărut din circuitul WTA din cauza pandemiei de Covid-19.

Ediția din 2024 va avea loc în perioada 7-13 octombrie, la Centrul Internaţional de Tenis Optics Valley. În incintă există o arenă centrală cu acoperiș retractabil și care poate găzdui undeva la 13.000 de spectatori.

>> Cum vrea ATP să modifice tenisul - Regulile noi pe care le va testa la Mastersul de la Madrid

„Suntem încântaţi să anunţăm revenirea evenimentului WTA 1000 la Wuhan şi să reaprindem fiorul competiţiei de tenis de elită într-unul dintre cele mai vibrante oraşe din Asia” - Jorge Salkeld, vicepreşedintele Octagon Tennis.

>> Jaqueline Cristian, în optimi la WTA Charleston - Victorie contra unei finaliste de Grand Slam

Tenisul a înregistrat o creștere importantă în această zonă a Chinei (provincia Hubei), de prin părțile locului fiind Li Na (dublă campioană de Grand Slam) și Zheng Qinwen (ocupantă în prezent a locului opt mondial).

Prima ediție a Wuhan Open a avut loc în 2014 și a fost câștigată de Petra Kvitova, în timp ce în 2019 trofeul a fost ridicat de Aryna Sabalenka.

Toate câștigătoarele turneului de la Wuhan

2019 Aryna Sabalenka

2018 Aryna Sabalenka

2017 Caroline Garcia

2016 Petra Kvitova

2015 Venus Williams

2014 Petra Kvitova.

>> Anca Todoni, în optimi la WTA Bogota - Salt uriaș în ierarhia mondială