Kim Clijsters (fostă lideră WTA) și Andy Roddick (fost ocupant al locului 1 în ierarhia ATP) au comentat pe larg despre cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Ambii au vorbit despre vina mare pe care Patrick Mouratoglou ar avea-o în ceea ce privește suspendarea de patru ani primită de Simona.

Simona Halep, la TASFoto: Laurent Gillieron / AP / Profimedia

>> Vești bune pentru Simona Halep – Suplimentul folosit ar fi conținut ingrediente din China

Kim Clijsters spune că Simona Halep a fost manipulată de Patrick Mouratoglou

Andy și Kim au comentat pe marginea scandalului de dopaj în care este implicată Halep. Totul s-a întâmplat în cel mai recent episod al podcastului „Served with Andy Roddick”.

„Pentru mine, cel mai mare semnal de alarmă (n.r. în tot acest scandal de dopaj) este, ştiţi, echipa”, a spus Kim Clijsters.

„Nu o cunosc foarte bine pe Simona, dar o ştiu suficient încât să cred că nu a luat ceva în mod intenţionat cu riscul să îşi pună cariera în situaţia în care este acum. Din punctul meu de vedere cel mai mare semnal de alarmă este echipa.

Înţeleg că a luat acele suplimente şi că ar fi trebuit să se informeze mai bine. Am fost în situaţia în care m-am îmbolnăvit şi a trebuit să verific tot ce consumam, orice mi-ar fi recomandat un medic, trebuia să verific cu WTA şi cu cei de la Agenţia Anti-Doping că este totul în regulă şi că pot primi o aprobare. Dacă nu faci asta, întotdeauna există un risc că ceva poate să meargă rău”, a continuat Clijsters.

>> Simona Halep, mesaj după audierile de la TAS: „Coșmarul a luat sfârșit”

„Dar într-o astfel de situaţie, şi în special pentru femei, când ai antrenori care îţi preiau echipa, în care ei, adică, eu numesc asta manipulare, nu găsesc alt cuvânt pentru asta.

Preluând controlul asupra a tot ceea ce se întâmplă legat de sportivă... Îmi este greu să accept faptul că, ştiţi, în acest caz este vorba de Patrick.

Mi-e foarte greu să înţeleg că nu există nicio consecinţă pentru echipă, ca şi cum ar fi vorba doar de sportivă”, a conchis Kim Clijsters.

>> TAS, prima reacție după audierile Simonei Halep

Andy Roddick: Patrick Mouratoglou, acest Puff Daddy al tenisului

Roddick l-a caracterizat într-un mod aparte pe fostul antrenor al Simonei. Andy îl compară pe Patrick Mouratoglou cu Puff Daddy, artist american (pe numele real Sean John Combs).

„Este ca şi cum, ei bine, ştiţi, tipul ăsta care vine este grozav la autopromovare. Site-ul lui, am intrat pe el zilele trecute şi sunt cam 18 şedinţe foto diferite.

Este ca o situaţie preambalată. Eu zic că e ca Puff Daddy, care obişnuia să apară în toate videoclipurile muzicale din anii '90. Acum, aşa este el cu lojele jucătorilor”, este de părere Roddick.

Andy împărășește punctul de vedere al lui Clijsters și consideră că Mouratoglou nu a făcut destule pentru Simona, cu toate că echipa sa a fost responsabilă pentru testul antidoping pozitiv al fostei lidere WTA.

„Într-un fel, simt acelaşi lucru. Nu sunt sigur care este sancţiunea şi înţeleg modul în care sunt scrise regulile. Dacă aş fi făcut asta, dacă aş fi avut parte din a da ceva cuiva şi dacă ar fi avut încredere în mine, aş fi fost acolo încercând să încasez 'cât mai multe gloanţe' pentru acea persoană", a conchis Roddick potrivit sportskeeda.com, sursă citată de News.ro.

De știut despre Kim Clijsters și Andy Roddick

În vârstă de 40 de ani, Kim Clijsters a urcat pe locul 1 WTA pe 11 august 2003. A câștigat patru titluri de Grand Slam (US Open 2005, 2009, 2010 și Australian Open 2011), iar din premiile din tenis a adunat $24,545,194.

De cealaltă parte, Andy Roddick (41 de ani) a urcat pe locul 1 ATP pe 3 noiembrie 2003. A câștigat US Openul (ediția din 2003) și a mai disputat finale la Wimbledon (2004, 2005 și 2009). A adunat din premiile din tenis suma de $20,640,030.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona și-a epuizat singura cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

S-ar putea să te intereseze și:

>> Simona Halep, proces cu firma care a produs suplimentul contaminat – Sportiva cere daune uriașe

>> Ion Țiriac, noi acuzații în cazul suspendării Simonei Halep: „Proba de sânge a fost maltratată”

>> Simona Halep, enervată de jurnaliști la revenirea în țară: „E necesară toată nebunia asta, așa?”

>> Presa americană anunță când ar putea primi Simona Halep un verdict din partea TAS