​Simona Halep a fost audiată timp de trei zile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar presa americană a anunțat când ar urma să primească fosta lideră WTA un verdict în scandalul de dopaj.

Simona HalepFoto: Vaughn Ridley / Getty images / Profimedia

>> Simona Halep, enervată de jurnaliști la revenirea în țară: „E necesară toată nebunia asta, așa?”

Verdictul în cazul Simonei Halep „ar trebui să ajungă între finalul lunii martie și începutul lui aprilie”, scrie presa din SUA

Americanii vorbesc despre dorința Simonei de a reveni cât mai curând pe teren și de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Sunt șanse mici ca românca să fie prezentă la acest eveniment ca jucătoare, având în federe faptul că turneul de tenis va avea loc între 27 iulie și 4 august.

„Simona Halep și-ar dori să fie din nou aptă să joace până la Jocurile Olimpice de la Paris, dar totul depinde de verdictul pe care îl va da TAS.

Conform unor zvonuri venite cu doar câteva minute în urmă din partea unor oameni din cadrul TAS, verdictul final ar trebui să ajungă între finalul lunii martie și începutul lui aprilie”, au scris jurnaliștii de la Tennis World USA.

Halep a fost suspendată 4 ani pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP): prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată în urma unui test antidoping efectuat la US Open 2022 (1) și neregularităţile din paşaportul său biologic (2).

Reamintim că dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută și după apelul de la TAS, atunci Halep ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, dubla câștigătoare de Grand Slam va avea 35 de ani.

Citește și:

>> FOTO Simona Halep, prima postare după trei zile de audieri la TAS - Mesajul lui Darren Cahill

>> Avocatul Simonei Halep, primele cuvinte după ce sportiva a fost audiată timp de trei zile la TAS

>> Simona Halep, ultima zi de audieri la TAS - „Halep va rămâne cu stigmatul dopajului toată viață”

>> Simona Halep, audiată la TAS - Cele mai importante detalii din ziua a doua de audieri

>> Simona Halep, audiată la TAS - Cele mai importante detalii din prima zi

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona și-a epuizat zilele acestea singura cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep a fost audiată la TAS în perioada 7-9 februarie 2024.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).