​Simona Halep a revenit sâmbătă la București, după cele trei zile de audieri de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, iar fosta lideră WTA a fost enervată de jurnaliști la aeroport.

Simona HalepFoto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> FOTO Simona Halep, prima postare după trei zile de audieri la TAS - Mesajul lui Darren Cahill

Simona Halep, asaltată de jurnaliști după audierile de la TAS

Dubla câștigătoare de Grand Slam a fost întrebată dacă este optimistă în privința verdictului pe care îl va da TAS în cazul ei de dopaj, dar a fost deranjată de faptul că era filmată din toate direcțiile și a răbufnit după ce jurnaliștii au insistat cu întrebări.

„Nu declar absolut nimic. V-am promis că o să vorbim după ce vine rezultatul. Vă rog frumos să înțelegeți. Stați încet că nu se întâmplă nimic.

E necesară toată nebunia asta, așa?”, le-a spus Halep jurnaliștilor în timp ce se îndrepta spre mașină și arătând cu mâinile în jurul său, potrivit DigiSport.

Citește și:

>> Avocatul Simonei Halep, primele cuvinte după ce sportiva a fost audiată timp de trei zile la TAS

>> Simona Halep, ultima zi de audieri la TAS - „Halep va rămâne cu stigmatul dopajului toată viață”

>> Simona Halep, audiată la TAS - Cele mai importante detalii din ziua a doua de audieri

>> Simona Halep, audiată la TAS - Cele mai importante detalii din prima zi

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona și-a epuizat zilele acestea singura cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep a fost audiată la TAS în perioada 7-9 februarie 2024.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).