Ana Bogdan a avut parte de mult ghinion în primul meci al turneului „WTA 125” de la Paris. În meciul cu Varvara Gracheva (88 WTA) de la Trofeul Clarins, românca s-a retras în primul set din cauza unor probleme medicale.

Ana BogdanFoto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

>> OPINIE Cum „s-a stins flacăra”, chiar după meciul carierei, pentru jucătorul care nu s-a speriat de Federer, Nadal și Djokovic

Ana Bogdan, forfait la Trofeul Clarins, după mai puțin de jumătate de oră

Favorită numărul șapte la Paris, Ana Bogdan a început ezitant meciul cu franțuzoaica Varvara Gracheva, care reușise două breakuri și conducea în primul set cu 4-0.

În gameul al cincilea, românca a acuzat probleme medicale și a fost nevoită să se retragă.

Varvara Gracheva o va întâlni în turul al doilea pe americanca Katie Volynets (109 WTA).

De știut:

  • Prin prezența pe tabloul principal al turneului de la Paris, Ana Bogdan și-a asigurat un premiu în valoare de 1.092 de euro (va primi și un punct WTA).
  • În calificări a jucat și Miriam Bulgaru (209 WTA), dar aceasta a fost învinsă de Elsa Jacquemot (158 WTA).
  • România mai are două jucătoare pe tabloul principal: Simona Halep (duel cu McCartney Kessler) și Gabriela Ruse, venită din calificări (meci cu Lin Zhu).

Trofeul Clarins are loc în perioada 13-19 mai, face parte din categoria WTA 125, se joacă pe zgură (complexul Lagardère din Bois de Boulogne) și oferă premii totale în valoare de 115.000 de euro. Campioana en-titre este Diane Parry.

>> WTA Roma: Sorana Cîrstea, eliminată în optimi fără drept de apel de o finalistă de Grand Slam

>> Iga Swiatek, în sferturi la WTA Roma – Victorie în fața triplei câștigătoare de Grand Slam