În ziua în care Dinamo se pregătea de duelul decisiv cu UTA pentru salvarea de la retrogradare, știrea că fotbalistul Edgar Ie a fost înlocuit de fratele său Edelino a făcut furori.

Edgar Ie (tricou rosu)Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES / imago sportfotodienst / Profimedia

>> VIDEO SuperLiga: Botoșani și Dinamo merg la baraj - Voluntari și FC U Craiova 1948 retrogradează

Dinamo susține că nu există dubii în privința fotbalistului Edgar Ie

Jurnalistul Daniel Șendre, fost purtător de cuvânt al DDB, a dezvăluit pe Facebook că „oficialii lui Dinamo suspectează că Edgar Ie nu este Edgar Ie”, la Săftica ajungând Edelino Ie, fratele geamăn al fostului fundaș al Barcelonei.

Dinamo a ales să nu comenteze știrea ajunsă în BBC sau Marca în ziua partidei cu UTA, însă după victoria care i-a trimis la baraj, conducătorii au emis un comunicat dur.

„Un fals, o calomnie, un atac canceros împotriva clubului

Un fake news, apărut pe Facebook în ziua meciului cu arădenii de la UTA, a fost promovat în câteva ore de mass-media din România și preluat în presa internațională, până la BBC, Marca sau Record.

Să spui că Dinamo București se îndoiește că nu l-a transferat pe Edgar Miguel Ié, ci pe fratele său geamăn, Edelino Miguel Ié, este un fals, o calomnie, un atac canceros împotriva clubului.

Dinamo București l-a transferat pe Edgar Miguel Ié, un jucător comunitar, printr-o firmă de impresariat recunoscută pe plan european.

Vorbim de transparență, de legalitate în primul rând.

Edgar Miguel Ié a primit un certificat internațional de transfer eliberat de federația turcă, verificat de Federația Română de Fotbal (FRF) și FIFA, a fost înregistrat de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), a primit un certificat de înregistrare din partea Inspectoratului General de Imigrări (IGI), dovada clară că statul nostru are în evidență șederea lui în România.

Dincolo de această poziție pentru suporteri, pentru presa centrală și europeană, Dinamo București anunță că a demarat procedurile de a-l acționa în instanță pe autorul acestei informații eronate pentru grave prejudicii de imagine aduse clubului.

De asemenea, din punct de vedere deontologic, Dinamo București nu poate accepta poziția exprimată de o parte a presei, de a promova un fals în numele clubului” – a anunțat clubul pe rețelele de socializare.

>> SuperLiga: Dinamo vs Csikszereda și Botoșani vs Mioveni - A fost stabilită ordinea meciurilor de baraj

Edelino, care a fost coleg cu Edgar la juniorii lui Sporting, a jucat de-a lungul timpului pentru echipe din diviziile inferioare din Portugalia. A rămas fără contract în ianuarie, după despărțirea de Resende.

Potrivit lui Cristi Coste, redactor șef al Fanatik, fotbalistul ajuns la Dinamo s-ar fi dat de gol în mai multe rânduri: folosește numai limba portugheză (deși Edgar vorbește engleza) și ar fi refuzat de mai multe ori să prezinte permisul de conducere.