Multiplă campioană de Grand Slam (18 titluri) și fostă lideră mondială, Chris Evert a fost de la început de partea Simonei Halep în scandalul de dopaj în care este implicată jucătoarea din România. Încă o dată, legenda americană și-a arătat sprijinul pentru Simona.

Simona HalepFoto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Răspunsul laboratorului acuzat de Ion Țiriac că ar fi „maltratat” o probă de sânge a Simonei Halep

Chris Evert, încă un mesaj de susținere pentru Simona Halep

Halep a postat un mesaj la aproape două săptămâni după audierile de la TAS (din perioada 7-9 februarie) în care mărturisește că în sfârșit „coșmarul s-a încheiat”.

Postarea nu a trecut neobservată, iar Chris Evert a reacționat și i-a transmis un mesaj româncei.

Este, în fapt, doar o reconfirmare a sprijinului necondiționat pe care Evert i l-a dat Simonei de la izbucnirea scandalului de dopaj în care românca este implicată.

„Mult noroc, Simona” Cu toții ne dorim să reușești”, este mesajul transmis de Chris Evert pe rețelele sociale.

De asemenea, un alt nume important al tenisului a ținut să-i transmită Simonei un mesaj după audierile de la Lausanne.

„Îți ținem pumnii, Simo! Meriți un verdict favorabil și sperăm că vei reveni pe teren și vei juca mult tenis. Ne-a fost dor de tine” - Boris Becker.

>> Doi foști lideri WTA și ATP îl văd vinovat pe Patrick Mouratoglou: „A manipulat-o pe Simona Halep”

Cine este Chris Evert

Născută pe 21 decembrie 1954, la Fort Lauderdale, Florida, SUA, Evert a urcat pentru prima dată pe locul 1 WTA la data de 3 noiembrie 1975.

A câștigat în carieră 154 de turnee, dintre acestea 18 fiind de Grand Slam (două Australian Open, șapte Roland Garros, trei Wimbledon și șase US Open).

A adunat doar din premiile din tenis suma de $8.896.195. A avut 1304 victorii în carieră și a pierdut 144 de meciuri.

A devenit comentator şi analist pentru ESPN în anul 2011. Evert are trei fii: Colton, Nicholas şi Alexander şi lucrează la Academia de tenis Evert din Boca Raton, Florida, potrivit ESPN.

>> Legendara Chris Evert se luptă din nou cu cancerul

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona și-a epuizat singura cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

S-ar putea să te intereseze și:

>> Simona Halep, proces cu firma care a produs suplimentul contaminat – Sportiva cere daune uriașe