Legendara ​Chris Evert, câştigătoare a 18 titluri de Grand Slam la simplu, a anunţat că se confruntă cu o recidivă a cancerului ovarian.

Chris EvertFoto: Artur Widak/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Chris Evert anunță că se confruntă cu o recidivă a cancerului ovarian

Evert (68 de ani) dezvăluise că a fost diagnosticată cu cancer ovarian în ianuarie 2022, dar a afirmat la începutul acestui an că a câștigat această luptă.

Acum, fosta jucătoare a vorbit despre revenirea bolii și a afirmat că nu va comenta meciuri la Australian Open 2024. Evert a asigurat însă că va fi „pregătită pentru restul turneelor de Grand Slam din acest sezon”.

„De când am fost diagnosticată cu cancer, în urmă cu doi ani, am fost foarte deschisă despre problema mea. Acum vreau să vă anunț noutățile, cancerul a revenit. Este un diagnostic pe care nu voiam să-l aud, dar din nou mă simt norocoasă că l-am descoperit la timp.

Săptămâna trecută am făcut o operație. Doctorii au găsit din nou celule canceroase în aceeași zonă. Toate au fost eliminate și am început o nouă sesiune de chimioterapie.

Astfel, nu voi putea să-mi însoțesc colegii când ESPN va reveni la Melbourne, luna viitoare, pentru Australian Open. Dar voi fi gata pentru restul turneelor de Grand Slam.

Vă încurajez pe toți să vă verificați istoricul familiei. Detectarea la timp a bolii salvează vieți. Și să fiți recunoscători pentru sănătatea voastră în această perioadă de sărbătoare” - Chris Evert.

Jeanne Evert Dubin, sora mai mică a fostei mare jucătoare de tenis, a murit din cauza aceleiaşi boli în februarie 2020, la vârsta de 62 de ani.

Cine este Chris Evert

Născută pe 21 decembrie 1954, la Fort Lauderdale, Florida, USA, Evert a urcat pentru prima dată pe locul 1 WTA la data de 3 noiembrie 1975.

A câștigat în carieră 154 de turnee, dintre acestea 18 fiind de Grand Slam (două Australian Open, șapte Roland Garros, trei Wimbledon și șase US Open).

A adunat doar din premiile din tenis suma de $8.896.195. A avut 1304 victorii în carieră și a pierdut 144 de meciuri.

A devenit comentator şi analist pentru ESPN în anul 2011, rol pe care îl deţine şi în ziua de azi.

Evert are trei fii: Colton, Nicholas şi Alexander şi lucrează la Academia de tenis Evert din Boca Raton, Florida, potrivit ESPN.