​Simona Halep așteaptă verdictul celor de la TAS în contextul scandalului de dopaj cu Roxadustat de la US Open 2022, după trei zile de audieri la Lausanne.

Simona HalepFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Ion Țiriac, noi acuzații în cazul suspendării Simonei Halep: „Proba de sânge a fost maltratată”

>> Cazul de dopaj al Simonei Halep, comparat cu cel al lui Adrian Mutu: „El a ieșit cu fruntea sus”

Răzvan Burleanu le cere românilor să fie aproape de Simona Halep

După trei zile de audieri la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Simona Halep așteaptă verdictul după testul pozitiv cu Roxadustat de la US Open 2022.

Fosta lideră WTA are parte de susținere din partea mai multor personalități din sportul românesc, iar ultimul care și-a manifestat sprijinul este președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Acesta a făcut un apel către toți românii, precizând că Simona trebuie susținută, așa cum a fost susținută și atunci când a reprezentat România pe cele mai înalte scene ale tenisului.

„Dacă ar fi important pentru dumneavoastră, atunci cred că ar trebui să o susţineţi mai mult. Pentru că cu siguranţă dumneavoastră aţi fost cei care aţi susţinut-o în momentele frumoase. Şi atunci cred că tot sportul românesc ar trebui să continue să o susţină şi în aceste momente destul de grele.

Pentru mine, personal, rămâne o campioană. Nu cred că vom mai avea foarte curând performeri la nivelul ei. Prin urmare, e un moment mai dificil prin care Simona trece, dar ne dorim să aibă capacitatea să revină şi indiferent de decizia pe care Tribunalul de Arbitraj Sportiv o va lua, ea să continue să fie implicată în tenisul românesc.” - a declarat Răzvan Burleanu, potrivit as.ro.

Alte materiale despre audierea Simonei Halep de la TAS:

>> Simona Halep, enervată de jurnaliști la revenirea în țară: „E necesară toată nebunia asta, așa?”

>> Presa americană anunță când ar putea primi Simona Halep un verdict din partea TAS

>> FOTO Simona Halep, prima postare după trei zile de audieri la TAS - Mesajul lui Darren Cahill

>> Avocatul Simonei Halep, primele cuvinte după ce sportiva a fost audiată timp de trei zile la TAS

>> Simona Halep, ultima zi de audieri la TAS - „Halep va rămâne cu stigmatul dopajului toată viață”

>> Simona Halep, audiată la TAS - Cele mai importante detalii din ziua a doua de audieri

>> Simona Halep, audiată la TAS - Cele mai importante detalii din prima zi

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep va fi audiată de TAS în perioada 7-9 februarie 2024, așa cum Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat pe siteul său oficial.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).