​Simona Halep și-a încercat zilele acestea singura șansă de a-și demonstra nevinovăția scandalul de dopaj cu Roxadustat de la US Open 2022. Românca speră la un verdict favorabil, care să nu îi încheie forțat cariera în tenis.

Simona Halep, la TASFoto: Laurent Gillieron / AP / Profimedia

>> Simona Halep, ultima zi de audieri la TAS - „Halep va rămâne cu stigmatul dopajului toată viață”

>> Simona Halep, audiată la TAS - Cele mai importante detalii din ziua a doua de audieri

>> Simona Halep, audiată la TAS - Cele mai importante detalii din prima zi

Howard Jacobs: „Argumentele noastre au fost auzite”

Simona Halep a fost audiată de miercuri și până vineri la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în scandalul de dopaj cu Roxadustat de la US Open 2022, în care este implicată.

Sportiva noastră a primit o suspendare de patru ani din tenis, însă a apelat la ultima și singura cale prin care poate spera la un verdict favorabil în ceea ce o privește.

Simona a făcut și primele declarații la ieșirea de la audieri, iar Howard Jacobs, avocatul acesteia, a comentat și el procesul în care o reprezintă pe fosta lideră WTA.

„Nu am nimic de adăugat. Ați vorbit cu Simona. Am avut o audiere lungă și vom aștepta rezultatul. Nu putem spune nimic altceva. Argumentele noastre au fost auzite.

Va trebui să așteptăm decizia finală. Trebuie să aștept, nu pot să spun nimic altceva. Nu știu cât va trebui să așteptăm verdictul final.” - a transmis acesta, potrivit sport.ro.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona și-a epuizat zilele acestea singura cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep a fost audiată la TAS în perioada 7-9 februarie 2024.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).