Simona Halep a fost audiată timp de trei zile la TAS, dar Pompiliu Popescu nu crede în revenirea acesteia pe terenul de tenis. Fostul medic al echipei naționale de fotbal a României a vorbit despre greșeala comisă de dubla câștigătoare de Grand Slam și a comparat cazul ei cu cel al lui Adrian Mutu.

Simona Halep, la TASFoto: Laurent Gillieron / AP / Profimedia

>> Fostul medic al naționalei României, verdict dur în cazul Simonei Halep: „Dacă TAS o achită, trebuie desființat tot ce ține de antidoping”

„Una e să te dopezi pentru a fura din competiții, alta e să te dopezi de plăcere”, spune medicul Pompiliu Popescu

Popescu, doctor al naționalei României în perioada „Generației de Aur”, consideră că Halep nu ar trebui să fie iertată de TAS pentru că aceasta „nu a declarat ce substanțe a luat”, spre deosebire de Adrian Mutu (și fostul fotbalist a fost depistat pozitiv la substanțe interzise).

„Mie nu-mi place să mă dau după cireș, să vorbesc așa, că suntem români. Adevărul! Ea n-a știut cum se numește, dar a luat-o, se află în corpul ei. Sancțiunea dopajului prevede ca substanța interzisă să fie în corpul jucătorului respectiv. E certitudine. Singurul parametru pentru care se judecă.

Nu mai contează dacă a fost intenționat sau nu. Nici la TAS n-a mai contat. Depinde de cei trei judecători, dacă vor ține cont de regulamentul WADA. Dacă țin cont, anume că în corpul jucătorului nu trebuie să existe acea substanță, restul nu mai contează. Că i-a dat-o Mouratoglou, i-a dat-o nu știu cine…

TAS va judeca după proba de laborator, e principalul element, singurul care dictează. Poate să-i mai reducă termenul, să creeze o clemență, nu știu ce interese va avea TAS să dea sentințe mai mici decât cea dată de federația respectivă, aceea este sentința corectă.

Ea a făcut o mare greșeală, și staff-ul ei, am invitat-o atunci la echipa națională. În momentul în care i s-a prelevat proba, ea nu a declarat ce substanțe a luat. Ești obligat să faci asta, să declari ce substanțe ai luat.

Nu am avut nicio implicare la Adrian Mutu, nu avea nicio perioadă de suprapunere cu echipa națională. A recunoscut pentru că are caracter, poate a fost sfătuit și de cineva.

A ieșit cu fruntea sus din fotbal, s-a dopat pentru plăcerile lui, pentru distracția lui. Una e să te dopezi pentru a fura din competiții, alta este să te dopezi de plăcere” - Pompiliu Popescu, fost medic al naționalei României, potrivit AS.ro.

Alte materiale despre audierea Simonei Halep de la TAS:

>> Simona Halep, enervată de jurnaliști la revenirea în țară: „E necesară toată nebunia asta, așa?”

>> Presa americană anunță când ar putea primi Simona Halep un verdict din partea TAS

>> FOTO Simona Halep, prima postare după trei zile de audieri la TAS - Mesajul lui Darren Cahill

>> Avocatul Simonei Halep, primele cuvinte după ce sportiva a fost audiată timp de trei zile la TAS

>> Simona Halep, ultima zi de audieri la TAS - „Halep va rămâne cu stigmatul dopajului toată viață”

>> Simona Halep, audiată la TAS - Cele mai importante detalii din ziua a doua de audieri

>> Simona Halep, audiată la TAS - Cele mai importante detalii din prima zi

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep va fi audiată de TAS în perioada 7-9 februarie 2024, așa cum Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat pe siteul său oficial.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).