Simona Halep își așteaptă verdictul în cazul scandalului de dopaj, după ce a fost audiată la Londra de către tribunalul Sport Resolutions. Rusul Daniil Medvedev a comentat situația româncei, precizând că o anumită cantitate de substanță nu afectează performanța unui jucător.

Daniil MedvedevFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Daniil Medvedev crede că sistemul anti-doping este prea strict

După ce a fost amânată în nenumărate rânduri, Simona Halep a fost în cele din urmă audiată de către tribunalul Sport Resolutions la Londra, în contextul scandalului de dopaj de la US Open 2022.

Românca urmează să primească în curând un verdict în acest sens, iar Bianca Andreescu i-a transmis un mesaj de incurajare.

Recent, Agenția Internațională de Integritate în Tenis l-a suspendat provizoriu pe Jenson Brooksby, după ce acesta a ratat trei teste anti-doping în 12 luni.

Câștigător în 2021 la US Open, Daniil Medvedev a intervenit în cazul de dopaj al Simonei și a subliniat că la audieri ar trebui să se țină cont și de cantitatea substanței interzise.

„Vezi că sunt unii jucători, nu vreau să le dau numele. Dar vezi că au cinci miligrame dintr-o substanță interzisă, unde și anti-dopingul spune în unele cazuri că acest lucru nu le-ar putea afecta performanța.” - a spus Daniil Medvedev.

Ocupantul locului 3 în ierarhia ATP a comentat și cazul lui Jenson Brooksby, care a primit acea suspendare provizorie pentru cele 3 teste antidoping ratate.

„Legat de cazul lui Brooksby, am auzit de la antrenorii mei că el ar fi spus că nu s-a bătut la ușa potrivită sau ceva de genul acesta.

Eu personal am ratat două teste la un moment dat. Nu e ușor.

Imaginează-ți că nu ești căsătorit și rămâi peste noapte la prietena care stă la o oră de casa ta și te decizi în ultimul moment.

Uiți să schimbi intervalul orar, un test ratat. Poți ajunge foarte repede la 3.” - a spus acesta, potrivit Tennis Majors.

De știut:

  • Cazul Simonei este judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze și:

>> ITIA reacționează după ce Simona Halep a cerut anularea suspendării în cazul de dopaj

>> Agenția Națională Anti-Doping (ANAD), noi detalii în cazul Simonei Halep - Când este așteptat verdictul

>> Simona Halep, șocată după ce procesul în cazul ei de dopaj a fost amânat din nou

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>> Irina Begu ia atitudine în cazul de dopaj al Simonei Halep

>> Simona Halep, devastată după noul mesaj primit de la ITIA - Reacția dură a fostei lidere WTA

>> Ilie Năstase, verdict dur în cazul suspendării Simonei Halep: „Se tergiversează pentru că e româncă”

>> Ion Țiriac, despre cazul Simonei Halep: „I-au terminat cariera”