Simona Halep așteaptă verdictul după ce a fost audiată de tribunalul Sport Resolutions în cazul de dopaj, iar Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a reacționat după ce avocații fostei lidere mondiale au cerut ca aceasta să nu fie suspendată.

Simona HalepFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

>>> Agenția Națională Anti-Doping (ANAD), noi detalii în cazul Simonei Halep - Când este așteptat verdictul

ITIA, răspuns ferm în cazul Simonei Halep

Avocații dublei câștigătoare de Grand Slam au prezentat mai multe argumente conform cărora decizia în cazul de dopaj al Simonei Halep să fie una în favoarea româncei.

Simona a pledat nevinovată după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022.

>> Sport Resolutions și ITIA, detalii despre procesul Simonei Halep - Ce urmează pentru fosta lideră WTA

Potrivit Prosport, avocații Simonei au motivat consumul substanței interzise ca „un dopaj accidental ca forma neintenționată în care o substanță interzisă, Roxadustat, a contaminat un supliment nutritiv ingerat de Simona Halep”.

Explicația ce a fost înaintată în fața instanței vizavi de consumul de Roxadustat vine din contaminarea unui medicament numit Evrenzo.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a răspuns argumentelor enumerate de Bogdan Stoica și Howard Jacobs (avocații Simonei) și a subliniat faptul că sportiva din România este complet responsabilă de consumarea acelor suplimente nutritive.

„Orice jucătoare de tenis care consumă un supliment alimentar o face pe propriul risc. Exact asta a pățit Halep a consumat suplimente contaminate cu Roxadustat și, prin urmare, și-a asumat riscul de a fi supusă sancțiunilor în temeiul Programului anti-doping de tenis.

Este responsabilitatea Simonei Halep să întreprindă propriile cercetări cu privire la utilizarea suplimentelor. ITIA nu recomandă niciun supliment. Orice jucător care consumă un supliment alimentar o face pe propriul risc. Jucătorii care consumă suplimente pot consuma din neatenție, involuntar, substanțe interzise.” - transmite ITIA.

>> Procesul Simonei Halep a început - Când ar trebui să fie anunțat un prim verdict (surse)

De știut:

  • Cazul Simonei este judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Simona Halep, șocată după ce procesul în cazul ei de dopaj a fost amânat din nou

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>> Irina Begu ia atitudine în cazul de dopaj al Simonei Halep

>> Simona Halep, devastată după noul mesaj primit de la ITIA - Reacția dură a fostei lidere WTA

>> Ilie Năstase, verdict dur în cazul suspendării Simonei Halep: „Se tergiversează pentru că e româncă”

>> Ion Țiriac, despre cazul Simonei Halep: „I-au terminat cariera”