Simona Halep a anunţat pe rețelele de socializare, luni seară, că ITIA (Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului) a cerut o nouă amânare a audierii în cazul său de dopaj (trebuia să aibă loc pe 28 mai).

Simona HalepFoto: Seth Wenig / AP / Profimedia

>> Darren Cahill ia atitudine după scandalul pașaportului biologic al Simonei Halep

Simona Halep acuză ITIA de ipocrizie - Procesul ei a fost amânat pentru a treia oară

Fosta lideră WTA consideră că ITIA a dat dovadă de ipocrizie, deoarece declara că este hotărâtă să aibă o comunicare „într-o manieră empatică, eficientă şi în timp util” cu ea, deşi în acelaşi timp cerea oficial amânarea audierii.

„Sunt din nou extrem de şocată şi dezamăgită de atitudinea ITIA. În timp ce ITIA, prin reprezentantul său Nicole Sapsead afirma public în urmă cu trei zile că ITIA 'rămâne hotărâtă să comunice cu doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă şi în timp util', în acelaşi timp cei de acolo cereau oficial Tribunalului să îmi amâne audierea... pentru a treia oară.

ITIA spune public ceva, în timp ce în mod privat face altceva. Am cerut în mod repetat să fiu audiată şi ITIA a căutat în mod repetat să se amâne audierea.

Când va înceta? Pun din nou această întrebare. Am dreptul la o audiere rapidă. Astfel de acţiuni îmi încalcă drepturile.

Simona”, este mesajul postat de Halep.

Reacția antrenorului Patrick Mouratoglou a apărut rapid în secțiunea de comentarii: „Politica jocului dublu. Jocul pe care îl fac din ziua 1”.

Suspendată deja provizoriu după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022, Simona Halep a fost acuzată pe 19 mai și de nereguli în pașaportul său biologic (ABP).

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>> Stere Halep, prima reacție în scandalul pașaportului biologic al Simonei Halep

ITIA spune că un proces de dopaj poate dura și până la un an de zile

Într-un comunicat de pe siteul său oficial, ITIA (n.r. Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului) a precizat care sunt pașii pe care îi urmează în cazul unui sportiv care a fost testat pozitiv, cum este cazul Simonei Halep: testul /probe trimise la un laborator / rezultatele analitice raportate / rezultatele analizate / jucătorul este contactat / suspendarea provizorie / învinuirea sportivului / răspunsul jucătorului / jucătorul recunoaște în totalitate / jucătorul recunoaște doar parțial / decizie și sancțiune / jucătorul neagă / tribunal / decizie și sancțiune tribunal / recurs.

De știut:

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> Simona Halep și noua acuzație de dopaj - Ce scrie presa internațională