​Simona Halep este suspendată din tenis de la finalul lunii octombrie, din cauza unui test pozitiv cu Roxadustat, efectuat pe durata US Open 2022. După mai bine de 9 luni, românca a fost în sfârșit audiată, iar ANAD a transmis când va primi un verdict în acest caz.

Simona HalepFoto: Phamai Techaphan / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Sport Resolutions și ITIA, detalii despre procesul Simonei Halep - Ce urmează pentru fosta lideră WTA

Simona Halep va primi un răspuns în maxim 14 zile, anunță ANAD

După mai multe amânări în cazul audierii privind testul pozitiv de la US Open 2022, Simona Halep a fost la Londra, acolo unde cei de la Sport Resolutions se ocupă de cazul acesteia.

Românca a fost audiată în mai multe zile, iar Agenția Națională Anti-Doping, prin persoana directoarei Gabriela Andreiașu, a subliniat că dubla câștigătoare de Grand Slam va primi un verdict în maxim 14 zile.

ANAD a luat parte la audierea Simonei în zilele de 29 și 29 iunie 2023, având invitație din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului.

„Audierile s-au desfășurat pe parcursul mai multor ore, în fiecare zi. Suficient de multe ore astfel încât fiecare parte să explice de ce este acuzată sau de ce se apără Simona, cum și cu ce dovezi.

Și arbitrii au avut posibilitatea să interogheze fiecare parte și să primească răspunsurile, astfel încât ei să judece și să ia o decizie motivată și corectă.

Fiecare parte a avut dreptul să-și aducă experți, martori din diferite domenii științifice, atât pe parte analitică, biologi, biochimiști, hematologi, dar și pe partea juridică. Putem să vă spunem doar că ambele părți, dar și arbitrii au avut o atitudine ireproșabilă, au dat dovadă de profesionalism, independență și totul a fost gestionat într-un mod extraordinar.

Așteptăm un termen de minimum 14 zile, deoarece așa stipulează regulamentul Sport Resolutions și cel al ITIA.” - a transmis ANAD, conform Euronews România.

>> Procesul Simonei Halep a început - Când ar trebui să fie anunțat un prim verdict (surse)

De știut:

  • Cazul Simonei este judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Simona Halep, șocată după ce procesul în cazul ei de dopaj a fost amânat din nou

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>> Irina Begu ia atitudine în cazul de dopaj al Simonei Halep

>> Simona Halep, devastată după noul mesaj primit de la ITIA - Reacția dură a fostei lidere WTA

>> Ilie Năstase, verdict dur în cazul suspendării Simonei Halep: „Se tergiversează pentru că e româncă”

>> Ion Țiriac, despre cazul Simonei Halep: „I-au terminat cariera”