Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a amânat pentru a treia oară judecarea procesului de dopaj al Simonei Halep, iar sportiva a lansat un nou mesaj în care contestă decizia.

Simona HalepFoto: JULIAN FINNEY / Getty images / Profimedia

ITIA a amânat cu încă o lună audierea Simonei Halep - Fosta lideră mondială va rata și Wimbledon 2023

Simona Halep a postat un mesaj pe rețelele de socializare, în care contestă cea de-a treia amânare a audierii sale.

„Încă o dată, în această seară, sunt devastată. ITF (ITIA) a amânat din nou, pentru a treia oară, audierea mea cu o lună de zile.

Aștept să fiu judecată din luna octombrie a anului trecut. În decembrie, am reușit în sfârșit, datorită experților, să arăt că suplimentele pe care le foloseam au fost contaminate, ceea ce a determinat controlul pozitiv.

Am cerut, după cum prevăd regulile antidoping, o audiere rapidă: este dreptul meu, este scris în regulament!

Din păcate, ITF (ITIA) mi-a amânat audierea de trei ori. Îmi refuză dreptul de a fi judecată de un tribunal independent. Nu îmi permit să particip la niciun turneu de 8 luni.

Am ratat Australian Open, voi rata Roland Garros și Wimbledon. Ca să nu mai spun că am pierdut punctele și poziția în clasament.

Nu numai că îmi distrug reputația, ci și pe mine ca jucătoare profesionistă și nici măcar nu vorbesc despre consecințele produse asupra sănătății mele mentale.

Această nerespectare a regulilor de către ITF (ITIA) cu privire la audierea rapidă la care am dreptul, este atât de lipsită de respect față de mine încât nu mai am cuvinte...

Justiția amânată este o dreptate refuzată”, a postat Simona Halep, pe rețelele de socializare.

>> Fanii Simonei Halep, petiție promovată de FR Tenis - Solicitări către ITF și ITIA

>> Patrick Mouratoglou și motivul pentru care jucătoarele din topul WTA nu o susțin pe Simona Halep

ITIA vrea ca ambele spețe în care este implicată Simona Halep să fie judecate simultan

Potrivit Express.co.uk, ITIA a afirmat că a amânat procesul programat pe 28 mai pentru că dorește ca ambele spețe să fie judecate în aceeași zi.

Am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri. Pentru a se întâmpla asta, vrem ca toate părțile implicate, inclusiv Tribunalul, să aibă suficient timp pentru a procesa numărul mare de probe din acest caz.

În final, decizia aparține Tribunalului. Simona Halep va avea și ea șansa de a-și prezenta argumentele în fața Tribunalului”, precizează ITIA.

>> Mesajul unui multiplu campion de Grand Slam după o nouă amânare în procesul Simonei Halep

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>> Stere Halep, prima reacție în scandalul pașaportului biologic al Simonei Halep

ITIA spune că un proces de dopaj poate dura și până la un an de zile

Într-un comunicat de pe siteul său oficial, ITIA (n.r. Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului) a precizat care sunt pașii pe care îi urmează în cazul unui sportiv care a fost testat pozitiv, cum este cazul Simonei Halep: testul /probe trimise la un laborator / rezultatele analitice raportate / rezultatele analizate / jucătorul este contactat / suspendarea provizorie / învinuirea sportivului / răspunsul jucătorului / jucătorul recunoaște în totalitate / jucătorul recunoaște doar parțial / decizie și sancțiune / jucătorul neagă / tribunal / decizie și sancțiune tribunal / recurs.

De știut:

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> Simona Halep și noua acuzație de dopaj - Ce scrie presa internațională

>> Darren Cahill ia atitudine după scandalul pașaportului biologic al Simonei Halep