Irina Begu a vorbit despre cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep, sportiva clasată pe locul 29 în ierarhia WTA spunând, printre altele, că nu înțelege de ce s-a amânat în trei rânduri audierea fostei lidere mondiale.

Simona HalepFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Ilie Năstase, verdict dur în cazul suspendării Simonei Halep: „Se tergiversează pentru că e româncă”

Irina Begu nu înțelege de ce se tot amână audierea Simonei Halep în scandalul de dopaj

„Îmi doresc foarte mult pentru Simona ca acest proces să aibă loc cât mai repede și să-și demonstreze nevinovăția. Am vorbit cu ea și am încercat să o încurajez pe cât de mult pot.

Pe acest subiect discut strict cu ea și nu cu alte jucătoare. Nu știu foarte bine regulile și nu m-am interesat foarte mult despre aceste reguli cu suspendările.

Nu-mi dau seama de ce se întârzie așa de mult, dar cu siguranță acest proces ar trebui să fie mult mai rapid și tu ca sportiv să-ți reiei turneele și viața să meargă înainte.

Nu este ușor să revină, dar am încredere în ea că poate să revină pentru că este o jucătoare puternică mental” - Irina Begu.

>> Ion Țiriac, despre cazul Simonei Halep: „I-au terminat cariera”

>> Coborâre importantă pentru Simona Halep în clasamentul WTA

De știut

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> EXCLUSIV Patrick Mouratoglou despre cazul Simonei Halep: „Este șocant, niciun jucător nu a fost tratat atât de urât în ultimii 20 de ani” / Cum răspunde la întrebarea dacă va mai fi antrenorul ei

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping