​Simona Halep este suspendată provizoriu pentru dopaj încă din luna octombrie a anului trecut, iar Ion Țiriac a intervenit în cazul fostei lidere WTA. „I-au terminat cariera”, este de părere omul de afaceri.

Ion TiriacFoto: JACOVIDES-MOREAU / Bestimage / Profimedia

>> Ilie Năstase, verdict dur în cazul suspendării Simonei Halep: „Se tergiversează pentru că e româncă”

Ion Țiriac, discurs manifest în cazul de dopaj al Simonei Halep

„După părerea mea, i-au terminat cariera Simonei, iar cineva trebuie să răspundă aici. Cât poate să ceară Simona? 100 de milioane, 200? Cine-i vinovatul? Cineva, totuși e vinovat, însă e trist ce se întâmplă cu Simona.

Nu o compar că suntem noi români sau nu știu ce. Atunci când cineva îți dă o palmă, dacă nu îi dai două înapoi - m-a învățat tatăl meu acum 80 de ani - înseamnă că ești slugă și numai în genunchi.

Suntem români și asta ne-o merităm. Că dacă am sta în picioare, în loc să stăm… Capul plecat, sabia n-o trage, ții minte?

Am stat în picioare atât la Sydney, când a fost treaba, am stat în picioare când mi-a cântat imnul greșit în SUA la deschiderea oficială a Cupei Davis și am ieșit de pe teren.

Pentru mine, să fiu român a fost o mândrie. Așa a fost și rămâne. Acum, ăștia suntem noi românii și așa defilăm” - Ion Țiriac, pentru AS.ro.

>> Coborâre importantă pentru Simona Halep în clasamentul WTA

De știut

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> EXCLUSIV Patrick Mouratoglou despre cazul Simonei Halep: „Este șocant, niciun jucător nu a fost tratat atât de urât în ultimii 20 de ani” / Cum răspunde la întrebarea dacă va mai fi antrenorul ei

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping