Într-un material care prezintă cele mai importante momente din 2022 din tenis, jurnaliștii de la puntodebreak.com vorbesc, printre altele, despre suspendarea pe care ar urma să o primească Simona Halep.

Simona HalepFoto: JULIAN FINNEY / Getty images / Profimedia

Puntodebreak.com vorbește despre o suspendare de doi ani pentru Simona Halep

La punctul șase al respectivului material găsim următorul titlu: Halep și cel mai important meci al carierei.

Este vorba, desigur, despre episodul de dopaj în care este implicată sportiva noastră. La un control antidoping de pe durata US Open 2022, Simona a fost testată pozitiv la Roxadustat (o substanță interzisă).

Jurnaliștii spanioli vorbesc despre faptul că Simona tocmai revenise la cel mai bun nivel de pe urma colaborării cu Patrick Mouratoglou.

Mai departe, sursa citată precizează că Simonei îi va fi aproape imposibil să mai revină în topul tenisului după suspendarea de doi ani pe care o va primi din partea ITF (va avea 33 de ani).

Nu este clar de unde cunosc jurnaliștii spanioli acest detaliu, în condițiile în care cazul este unul complex, iar o decizie este așteptată în următoarele luni.

În acest moment, Simona Halep își construiește apărarea în cazul de dopaj care a uimit lumea tenisului în 2022.

Reamintim că Halep este suspendată provizoriu din circuitul mondial după ce a picat un test antidoping la US Open 2022 (substanța interzisă este Roxadustat).

Fosta lideră a WTA riscă până la 4 ani de suspendare, iar în această perioadă încearcă să își demonstreze nevinovăția.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: