Angelique Kerber și Simona Halep au fost adversare de 12 ori, iar jucătoarea din Germania a dezvăluit care este impresia pe care i-a lăsat-o românca de-a lungul timpului.

Simona HalepFoto: OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia

Angelique Kerber speră ca adevărul să iasă la iveală în cazul de dopaj al Simonei Halep

Întrebată de jurnaliștii de la Sky despre cazul de dopaj al Simonei Halep, Angie a spus că românca a părut mereu o jucătoare „corectă”.

„Am fost surprinsă când am auzit. Pot spune doar că am privit-o mereu pe Simona ca pe o concurentă corectă.

Am jucat multe meciuri una împotriva celeilalte și pentru mine a fost întotdeauna o jucătoare corectă.

Ea a spus că va lupta pentru a-și demonstra nevinovăția și sper că adevărul va ieși la iveală” - Angelique Kerber pentru Sky Sports.

Ultimul meci disputat de Kerber (care va deveni mamă în martie 2023) și Halep nu s-a terminat deloc bine pentru româncă: la ediția din 2021 a turneului de la Roma, Simona a părăsit terenul în lacrimi după ce a suferit o accidentare care a făcut-o să rateze mai multe obiective importante (Roland Garros, Wimbledon, Jocurile Olimpice).

O fostă lideră WTA sună revenirea după nașterea primului copil

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a anunțat pe 21 octombrie că Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a picat un test antidoping la US Open 2022.

La scurt timp după precizarea care a făcut înconjurul planetei, Simona Halep a spus: „Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă”. Mai mult, fosta lideră WTA a precizat că se simte „complet confuză și trădată”.

Cine este Angelique Kerber

Angelique Kerber urca pe 12 septembrie 2016 pe prima poziție în clasamentul WTA. În vârstă de 34 de ani, sportiva din Germania a câștigat 14 titluri WTA și are până acum în carieră 673 de victorii și 363 de înfrângeri. A adunat doar din premiile din tenis $31.886.468.

Angie are în palmares trei titluri de Grand Slam: US Open 2016, Australian Open 2016 și Wimbledon 2018. De asemenea, a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

S-ar putea să te intereseze și: