Aflată la Fort Worth (Texas) acolo unde săptămâna viitoare va participa la Turneul Campioanelor, Iga Swiatek a oferit o primă reacție în legătură cu cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Simona a fost testată pozitiv cu roxadustat, o substanță din categoria EPO.

Iga Swiatek spune că mereu a crezut că Simona Halep joacă corect

Lidera mondială se arată surprinsă de toate cele întâmplate în ultima perioadă, Iga precizând printre altele că se aștepta ca Simona să joace corect.

„Am fost surprinsă, nu mă așteptam la o asemenea veste (n.r. că Halep s-a dopat). Întotdeauna am crezut că Simona joacă corect.

Sper că totul se va lămuri curând. Trebuie să fie dezamăgitor. Cel mai important lucru este să am grijă de mine” - Iga Swiatek, conform jurnalistului Dominik Senkowski.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a anunțat vinerea trecută că Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a picat un test antidoping la US Open 2022.

La scurt timp după precizarea care a făcut înconjurul planetei, Simona Halep a spus: „Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă”. Mai mult, fosta lideră WTA a precizat că se simte „complet confuză și trădată”.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu, iar pe durata suspendării nu are voie să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA și ITF.

Locul 10 în ierarhia WTA, Simona nu a mai jucat tenis după US Open 2022, ea anunțând după o operație suferită la nasnu va mai reveni în circuitul mondial în 2022.

S-ar putea să te intereseze: